• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 14 °C

TIR şoförü 60 saatin akabinde kurtarıldı!

TIR şoförü 60 saatin akabinde kurtarıldı!
TIR şoförü 60 saatin akabindekurtarıldı!Yoğun kar yağışı soğuk havalar beraberinde yollarda da etkili oluyor.Kar yağışının etkili olduğu Konya’da Taşkent- Alanya yolunda 60 saat mahsur kalan TIR şoförü uydu takip sistemi ile son anda kurtarıldı..

TIR şoförü 55 yaşındaki Talip Çağ 60 saat sonra mahsur kaldığı yolda donmak üzereyken sağlık ekipleri ve jandarma tarafından kurtarıldı.

Yol kapandığı için yaklaşık 60 saat mahsur kaldığını belirten Talip Çağ, şunları söyledi: “Konya’dan yüklediğim çimentoyu Taşkent İlçesi Çukuryurt Mevkii’ndeki baraj inşaatına götürdüm. Çimentoyu boşalttıktan sonra dönmek için yola çıktım. Bir süre gittikten sonra yoğun kar yağışı nedeniyle ilerleyemedim. Zirveye ulaşmama yaklaşık 200 metre vardı. Ancak TIR saplandı kaldı ve çıkmadı. Yaklaşık 1.5 metre kar vardı. Cep telefonumla yakınlarımı arayıp yardım isteyecektim ama cep telefonu çekmedi. Aracımda gıda, erzak ve ısıtıcı vardı. Onlar sayesinde üşemeden, aç kalmadan kurtarılmayı bekledi. Jandarma, sağlık ve karayolları ekipleri gelip beni kurtardı.”

Paletli ambulansla hastaneye kaldırılan Çağ, yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

 

Bu haber toplam 3376 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim