• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 13 °C

TPIC işçilerinden Gündemi sarsan eylem

TPIC işçilerinden Gündemi sarsan eylem
TPIC işçilerinden Gündemi sarsan eylem Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın yan kuruluşu olan Türkiyer Petroleum İnternational Campany (TPİC) işçilerinin Batman'da çalışma sahalarında başlattıkları eylemin sona ermesi için ikna çabaları sürüyor.

Siirt Ajans TPIC işçilerinden Gündemi sarsan eylemTürkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın yan kuruluşu olan Türkiyer Petroleum İnternational Campany (TPİC) işçilerinin Batman'da çalışma sahalarında başlattıkları eylemin sona ermesi için ikna çabaları sürüyor.

TPIC işçilerinden Gündemi sarsan eylem İşçilerle yeni yılda yapılan ve 6 ay süreyle çalışma sözleşmesine ikna olmayan işçiler maaşlarının asgari ücrete düşürüldüğü ve 6 ay sonra da bir güvence olmadığı gerekçesiyle eylemlerini sürdürme kararı aldı.


Sabah saatlerinde Kozluk ilçesinde bulunan Arıkaya F-200-9 No'lu petrol arama sondaj kulesindeki TPİC işçilerinin çıkarılması için TPAO yetkilileri jandarma eşliğinde sahaya gitti. İşçiler ile TPAO yetkililerinin saatler süren görüşmesi sonuç vermedi. İşçiler daha önce 2 bin 400 lira maaş aldıklarını ancak TPAO ve TPİC arasındaki sözleşmenin bitmesiyle işlerine son verilmek istendiğini belirterek, yapılan eylem sonrasında sözleşmelerinin 6 ay süre ile uzatıldığı ve maaşlarını asgari ücrete düşürüldüğünü söyledi. Bu durumu kabul etmediklerini söyleyen işçiler, 6 ay sonra herhangi bir güvencelerinin olmadığını kaydetti.

 

Güvence isteyen işçiler, bu durumun düzeltilmediği takdirde kuleyi terk etmeyeceklerini ve eylemlerine davam edeceklerini dile getirdi. Arkadaşlarının kuleyi terk etmemeleri halinde jandarma eşliğinde çıkarılacaklarını ifade eden işçiler, "Bugün çıkarsalar bile yarın tekrar kuleye gelip eylem yapacağız" dedi.


TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın ise işçilerle sorunun çözülmesi için ikna çabalarının sürdürdüklerini ve bu sorunun en kısa zamanda çözüleceğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4056 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim