• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 29 °C

Trump Ortadoğu politikasını açıkladı olayları değerlendirdi

Trump Ortadoğu politikasını açıkladı olayları değerlendirdi
Amerika’nın çiçeği burnunda Başkanı Donald Trump CBS kanalına çıkarak bir mülakat verirdi.

Trump  ülkede yaşayan olaylar için “İçlerindebir takım profesyonel göstericiler var ve bunlar halkı tahrik ediyor.” Dedi.

ÇİFTESTANDART UYGULANIYOR

“Eğer Hillary Clinton başkanlık seçimini kazanmış olsaydı veCumhuriyetçiler sokaklarda böyle eylemler yapsaydı tepkiler çok farklı olurdu.”diyen Donald Trump, sokaktaki insanlar seslenerek “Beni iyi tanımıyorlar.Korkmalarına gerek yok.” mesajı verdi. 

MEDYAYANLIŞ YÖNLENDİRİYOR

Ülkedeki siyahilerin ve müslümanların kendisinin başkanseçilmesinden sonra endişe içinde olduğunun sorulması üzerine, “Eğer gerçektenböyle hissediyorlarsa bu berbat bir şey. Bence bu korku medya tarafındanhazırlanıyor çünkü ülkede bazı olaylar daha önce de yaşanmış olsa da sankişimdi başlamış gibi gösteriyorlar. Eğer ben bir şey söylememiş olsam dahi,onlar bir şey bulup hikayeleştirirler, basın bu işe yarıyor.” dedi.

6 TRİLYONDOLAR BOŞA GİTTİ

Ortadoğu’da ABD’nin 6 Trilyon dolar harcadığını ve bunun boşagittiğini söyleyen Donald Trump Irak ve Suriye politikasıyla ilgilipolitikasını çok açıklamadan, “Ben 4 ay önceden Musul Operasyo’nundanbahsedenler gibi değilim. O arada El Kaide’nin lider kadrosu hepsi başkayerlere gitti.

"ORTADOĞU'YAHARCADIĞIMIZ PARAYLA…"

ABD'nin Ortadoğu'da terörle mücadele adı altında harcadığıparaya dikkati çeken Trump, "Ortadoğu'da 6 trilyon dolar harcadık. Buparayla ülkeyi baştan aşağı iki kere kurardık. Yollarımıza, köprülerimize,tünellerimize ve havaalanlarımıza bakın, hepsi çok eskimiş durumda"ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 2172 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim