• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • Siirt 18 °C

Türkiye basın özgürlüğünde son sıralarda!

Türkiye basın özgürlüğünde son sıralarda!
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (Reporters Without Borders) '2015 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi' raporunu açıkladı.Sıralamada Türkiye diplerde yer alıyor..

2014'e kadar meydana gelen gelişmelerin değerlendirildiği raporda 180 ülke arasında 149. sırada yer alan Türkiye'nin haber alma özgürlüğü, siber sansür ve yayın yasağı gibi alanlarda gerilediği belirtildi.

Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi raporunda geçtiğimiz yıl 154. sırada yer alan Türkiye 1,71 puanlık artışla 149. sıraya yükseldi. Yükselmeye neden olarak 2014 yılında 40 gazetecinin şartlı da olsa salıverilmesi gösterildi. Bununla birlikte Türkiye'nin hâlâ birçok alanda gerilediği dile getirildi.

Raporda, "Türkiye'nin -siber sansür, hukuki davalar, eleştiri yapan gazetecilerin kovulması ve yayın yasağı gibi alanları kapsayan- 'Temel Durum' skoru aslında daha da geriledi. Bu durum haber alma özgürlüğünün gerilediğini gösteriyor." ifadelerine yer verildi. Hükümetin yolsuzluk operasyonları sonrasındaki tutumunun hukukun üstünlüğü ilkesine giderek artan bir şekilde zarar verdiğinin dile getirildiği raporda, "Dev yolsuzluk operasyonu ile sarsılan hükümet bir numaralı yeni düşmanı Gülen Hareketi'nin etkisini kontrol altına alabilmek için mümkün olan her şeyi yaptı." denildi.

44,16 puana sahip Türkiye, Burundi, Myanmar, Zimbabve ve Kamboçya gibi ülkelerin gerisinde yer aldı. Finlandiya geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da dünyada basının en özgür olduğu ülke olarak gösterildi.

 

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim