• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Tutulmaz, Kurtalan ilçesinde STK’lar İşadamları ve muhtarlarla bir araya geldi

Tutulmaz, Kurtalan ilçesinde STK’lar İşadamları ve muhtarlarla bir araya geldi
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kurtalan ilçesini ziyaret ederek, bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

İlçe gezileri programı kapsamında ilk olarak Kurtalan Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Tutulmaz, İlçe Kaymakamı Musa Üçgül’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurum müdürleri ile ilçenin eğitim, sağlık ve ulaşım sorunlarını görüştü.

STK’LAR, İŞADAMLARI VE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI

Kurtalan Kaymakamlığı ziyaretini tamamlayan Vali Tutulmaz,  özel bir düğün salonunda ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları, İşadamları ve Muhtarlarla bir araya geldi.

Kısa bir selamlama konuşması yapan İlçe Kaymakamı Musa Üçgül, istişare toplantısına katılan katılımcılara teşekkür ederek, toplantının hayırlı olmasını diledi.

Açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz,“ on yıllarda yapılan yatırımlarla Kurtalan’ın, Siirt’in ve diğer ilçelerinin daha yaşanılır hale getirdiğini, yatırımların artarak devam ettiğini söyledi.

Kamu yatırımları olarak eğitime büyük bir önem verdiklerini belirten Vali Tutulmaz, “Siirt il genelinde toplam derslik sayısının 5‘te birini son 3 yılda yapıldığını belirterek, artık bina yapmak devletimiz için problem olmaktan çıkmıştır. Kaymakamlıkta yaptığımız toplantıda da Kurtalan’ın en büyük probleminin okullarla ilgili olduğunu tespit ettik. Ancak arsa problemlerinin de sizlerin desteğiyle giderilse buradaki okul problemlerinin de çözüleceğini ve ikili öğretimden tekli öğretim sistemine en kısa sürede geçmiş olacağız. Yine ulaştırma ağında sıkıntılarımız var. Bilhassa Tulumtaş köy grup yolunun sıkıntılarını biliyoruz. Ancak kaynak anlamında daha fazla ihtiyacımız olduğu için kendi yerel imkânlarımızla yapmakta zorlanıyoruz. Ama inşallah oraya da kaynak temin ederek bu sorunu da çözeceğiz. Yine köylerimizin alt yapı sorunlarını Valilik olarak Köydes projeleri kapsamında iyi bir planlama yaparak çözmeye gayret gösteriyoruz. Bugün sizlerin de talepleri varsa onları da alarak, önümüzdeki yaz çalışma dönemi içerisinde bunlara nasıl çözüm bulabiliriz diye bunlara kafa yoracağız. ”dedi.

CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI

Cazibe Merkezleri Programları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Vali Tutulmaz;”Cazibe Merkezleri 24 Ocak’ta Ankara’da Sayın Başbakanın katılımıyla lansmanı yapıldı. 27 Şubat’a kadarda başvuru süresi devam ediyor. Burada yatırım yapmak isteyen enerjisi olan geleceğe yönelik idealleri olan herkese sonsuz imkânlar var. Arsa temininden binanın yapılmasından, işletme sermayesinin korunmasından, malzeme alet-edevat alınması ve sonra bunların geri olarak devlet kurumlarında kullanmak üzere geri alınmasına kadar her alanda imkân var.  Açıkçası arkadaşlar enerji varsa ümit varsa kaynakta bir sıkıntı yok. Girişimcilik ruhu olan arkadaşlar bundan yararlansın. Bu fırsat her zaman ortaya olmaz.  Bunun ayrıntılarını ildeki kalkınma ajansının yatırım destek ofisi olarak faaliyetini sürdürmekte olup, 24 saat sizin hizmetinizdedir. Bu konuda size ayrıntılı bilgi vereceklerdir.  Bir diğer konuda Hükümetimizin geçen hafta aldığı istihdamı arttırmaya yönelik teşvik programları. Eğer iş adamlarımız herhangi bir şekilde yanında çalıştırdığı kişileri bir veya birden fazla kişiyi daha çalıştırayım gibi bir düşüncesi varsa bunun sigortasını, vergisini bir yıl boyunca devlet üstleniyor. Bu tür konuların detaylı bilgilendirmeyi Çalışma ve iş kurumundan öğrenebilirsiniz.” dedi.

TERÖRLE ETKİN MÜCADELE

Teröre karşı yapılan kararlı mücadele ile ilgili bilgiler veren Vali Tutulmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaklaşık 30 yılın üzerinde bu bölge terörle meşgul. Artık bu terörü bizim el ele vererek bertaraf etmemizin dışında başka bir yolumuz yok.  Çözüm sürecini yaşadık, çözüm sürecinde insanlarımız ümitle geleceğe bakmaya başladılar.  Ancak terör örgütü bu süreci sabote ederek, her türlü hainliği yaparak süreci bozdu. Ve çözüm süreci sonlandırdı. Devletimiz de kararlı bir şekilde terörle mücadeleyi onların anladığı dilde yaptı ve şükür şu anda çok iyi bir konumdayız. Bunun devam etmesi lazım.  Bunun artarak devam etmesi lazım. Artık bizim terörle uğraşacak bir dakika bile zamanımız yok.  Bizim artık daha çok insanımıza iş ve aş için uğraşmamız lazım. Onun için işte bu cazibe merkezleri ve bu ilave istihdam imkânları hükümet tarafından sağlandı. Gelin hep beraber artık biz geleceğimize bakalım. Geleceğimizi hep birlikte daha sağlıklı kurabilmemiz için terör belasını hep beraber bertaraf etmemiz gerekmektedir. Bu sadece devletin tek başına yapması gereken bir hususta değildir. Bunun kalıcı olması sizlerin gayretine ve göstereceğiniz desteğe bağlıdır. Artık işi olan bir toplum geleceğe umutla bakan bir toplum olabilmemiz için hepimizin terörün karşısında durmamız gerekir. Ancak ısrarla terör örgütünün yanında durmaya devam edenler var ise onlara da anladığı dilden gerekli karşılığı vereceğiz. Karşılık vermekten de bir adım geri atmayacağımızı bilmenizi isterim. Kararlı bir şekilde terörle mücadele ediyoruz. Ancak bu mücadelenin taçlanması için bu yatırımların yapılması gerekir. Bu yatırımları yaparak, ilimizi ve ilçelerimizi insanların yaşamak istediği bir yer haline hep birlikte getireceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı, soru- cevap şeklinde sona erdi.

Yapılan toplantının ardından vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Tutulmaz, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

EĞİTİM KURUMLARINA ZİYARET

İlçe ziyaretini eğitim kurumlarını denetleyerek sürdüren Vali Tutulmaz, Selahaddin-i Eyyubi Ortaokulu ve Fatih İlkokulunu ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Vali Tutulmaz, sınıfları gezerek, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Fatih İlkokulunun bulunduğu alanda yeni bir Ortaokulun yapılması için ilköğretim yatırım programına alınan ve ödeneği temin edilen ortaokulun yapılacağını müjdeledi.

ÖĞRETMENLERE SANAT VE SPOR ÜZERİNE SÖYLEŞİ

Okul ziyaretlerini tamamlayan Vali Tutulmaz, ilçede görev yapan Müzik, Resim ve Beden Eğitimi branşlarında görev yapan öğretmenlere buluştu.

Kurtalan Öğretmenevinde düzenlenen programda öğretmenlere hitap eden Vali Tutulmaz, geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın milli ve ahlaki değerlere bağlı yetiştirilmesinde öğretmenlere çok büyük bir sorumluluk ve görev düştüğünü söyledi.

İlçede sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık verilmesini isteyen Vali Tutulmaz, uyuşturucu ile mücadelede de eğitim camiamızın daha çok çaba göstermeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Spor, sanat ve Müzik üzerine yaşamından da önemli kesitler sunarak, örnekler veren Vali Tutulmaz, Valilik olarak tüm öğretmenlerimizin yapacağı sosyal ve kültürel çalışmalarda destek olacaklarını sözlerine ekledi.

TEKSTİL FABRİKASINI İNCELEDİ

Vali Tutulmaz, 130 kişiye istihdam sağlayan ‘New Garden Tekstil Fabrikası’nı ziyaret ederek, Fabrikada incelemelerde bulundu. Buradaki Yetkililerden bilgi alan Vali Tutulmaz, fabrikayı gezerek, işçilerle sohbet etti. Üretilen ürünleri inceledi.

Yatırım yapmak isteyen tüm sanayici ve işadamlarına seslenen Vali Tutulmaz, yatırım yapmak isteyen herkese valilik olarak her türlü desteğin verildiğini hatırlatarak, Cazibe Merkezi Programları ile diğer teşviklerden yaralanmak isteyen işadamlarımız, girişimcilerimiz için DİKA Siirt Ofisinde destek hizmetlerinin kurulduğunu girişimcilere her türlü teknik destek ve bilginin verildiği belirterek, İş adamlarına yatırım çağrısını yineledi.

Buradan ayrılan Vali Tutulmaz, Kurtalan Askerlik Şube Başkanlığını ziyaret ederek, burada yürütülen faaliyetler hakkında Şube Başkanı Personel Üsteğmen Duygu Meşe ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Vali Tutulmaz’ın ilçe ziyaret programına, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Ümit Yüksel Berberci,  İl Mili Eğitim Müdürü Fethi Suay ve yatırımcı kurum müdürleri eşlik etti.

 

Bu haber toplam 1304 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim