• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Ünlü Moda Avcısına Büyük Şok!

Ünlü Moda Avcısına Büyük Şok!
Magazin aleminde birbirinde ünlü isimin moda avcılığını yapmış olan ünlü modacı Gonca Şahinbaş yanında çalıştırdığı 2 çalışanını işten çıkarttığı ve sonrasında sarfettiği sözler başına iş açtı.Ünlü modacı mahkeme tarafından maddi tazminata mahkum edildi.

SİİRTAJANS.COM- Magazin aleminde birbirinde ünlü isimin moda avcılığını yapmış olan ünlü modacı Gonca Şahinbaş yanında çalıştırdığı 2 çalışanını işten çıkarttığı ve sonrasında sarfettiği sözler başına iş açtı.Ünlü modacı mahkeme tarafından maddi tazminata mahkum edildi.

Yaptığı başarılı tasarımlarla adından söz ettirmeyi başaran ünlü modacı Gonca Şahinbaş tazminat şokuyla gündeme bomba gibi düştü.Yanında çalıştırdığı iki çalışanını işten çıkarttığı ve hakaret ettiği iddiasıyla maddi tazminata çarptırıldı.Yaşanan şok gelişme gündeme bomba gibi düştü. İstanbul  Kadıköy’de bulunanbir modaevinin sahibi olan Gonca Şahinbaş, iki çalışanıyla davalık oldu. Davaya konu olan olay ise çalışanların işten ayrılmak istemesi. 2.5 yıldır modaevinde çalışan Vildan Akbulut (35) ve 1 yıllık çalışan Selcan Yücesan (27), çok çalıştırıldıkları gerekçesiyle 2013 yılının haziran ayında işten ayrılmak istedi.Modaevinin iş yükünün fazla olduğu bir dönemde çalışanların bu taleplerine sinirlenen Şahinbaş, 15 günlük yasal sürelerini doldurmak için çalışmaya devam eden iki kadına “Basit kadınsınız. Örümcek kafalısınız. Varoşsunuz” dedi.

İki çalışan da patronlarını savcılığa şikâyet etti. Modaevi sahibi hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Şahinbaş, hakaret etmediğini savunarak, “Ayda 40 gelinlik yaptığımız bir dönemde işten ayrılmak istediler. Sonra gelip 15 gün çalıştılar. Gelinlikleri bitirdikten sonra işten ayrıldılar” dedi. Mahkeme, Gonca Şahinbaş’ı “Varoş, basit kadın ve örümcek kafalı” sözleri nedeniyle 3 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Şahinbaş’ın cezası 5 yıl ertelendi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1342 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim