• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 26 °C

Ünlü Sanatçı Siirt'te okul yaptıracak!

Ünlü Sanatçı Siirt'te okul yaptıracak!
Siirt’li hemşehrimiz eğitim gönüllüsü ünlü sanatçı Hakan Altun’un dedesi Hafız Zeki Altun adına 18 derslikli bir ilkokul yapılacak.

Okulun yapım protokolü, Siirt Valiliği Toplantı Salonunda törenle imzalandı.Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, ünlü sanatçı Hakan Altun ve İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay katıldı.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali Tutulmaz, genç bir nüfusa sahip olan Siirt’in her geçen gün artan eğitim ihtiyacının, yeni okullar yapılarak, eskilerinin de onarılarak karşılandığını söyledi.

Devlet yatırımlarının yanında özel sektör ve hayırseverlerin yapacağı yatırımlara da ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Tutulmaz, Değerli hemşerimiz Hakan Altun güzel bir örnek teşkil ederek bir okulun yapılmasına destek veriyor. Bunun tüm hemşehrilerimize örnek olmasını, temenni ediyorum. Değerli hemşerimiz Hakan Altun'un ilimizdeki eğitime verdiği desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Sanatçı Altun ise anne ve babası gibi kendisinin de öz Siirtli olduğunu ifade ederek, kendi memleketinde bu hayırlı işi kendisine nasip eden Allah'a şükrettiğini aktardı.

Altun, "Ben öz Siirtliyim. Annem de babam da Siirtli. Atalarımın şehri olan Siirt’te böyle bir okul yapacağımdan dolayı Allah'a şükrediyorum. Küçük kardeşlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımız bu okulda okuyup vatanlarına, milletine faydalı insanlar olacaktır." Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ise ise sanatçı Altun'a yapacağı bu hayırlı katkıdan dolayı teşekkür etti.

Suay, Okulun Kooperatif Mahallesinde Halide Kutlualp Okulunun yanındaki arsada 18 derslikli bir ilkokul olarak inşa edileceğini belirtti.

Törenin sonunda Vali Tutumaz, Sanatçı Altun'a üzerinde İbrahim Hakkı Hazretleri’nin çizdiği dünya haritası bir tablo’yu hediye etti.

 

Bu haber toplam 1284 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim