• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 26 °C

Vali Atik, Garnave Kaplıcasında Sondaj Çalışmalarını İnceleyerek, Denetledi

Vali Atik, Garnave Kaplıcasında Sondaj Çalışmalarını İnceleyerek, Denetledi
Ilısu Baraj gölü sahası altında kalacak olan Billoris Garnave suyunun Kezer mevkisine getirilmesi ve burada termal tesis kurulması için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Siirt Valisi Ali Fuat ATİK, Devlet Su İşleri (DSİ) 16 Bölge Müdürlüğü ve Siirt İl Özel İdaresi işbirliği ile başlatılan sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek, denetledi.

 
Siirt Merkez Kışlacık köyü mevkiinde yapılan sondaj çalışmaları hakkında teknik heyetten bilgi alan Vali Atik, sondaj çalışmalarında 350 metre derinliğe ulaştığını belirterek, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belitti.
 
Siirt’te termal turizmin yeniden canlandırılması amacıyla başlatılan çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydeden Vali Atik, jeotermal sondaj çalışmaları çıkarılacak şifalı suyun özel borularla kezer mevkiine taşınacağını, burada kurulması planlanan tesissin vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini kaydetti.
 
Vali Atik, sondaj çalışmalarını yürüten teknik heyete ve bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.
 
Vali Atik’in inceleme gezisine, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat katıldı.

Bu haber toplam 1201 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim