• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • Siirt 11 °C

Vali Atik muhtarlarla bağımlılıkla mücadeleyi konuştu

Vali Atik muhtarlarla bağımlılıkla mücadeleyi konuştu
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele ‘Yetişkin Eğitimi’ projesi kapsamında, 'Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele' toplantısı, Vali Ali Fuat Atik Başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Atik’in yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İlçe Kaymakamları, Siirt Yeşilay Dernek Başkanı Dr. Mehmet Mesut Yılmaz, kurum amirleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.
 
Siirt Valiliği, Siirt Yeşilay Derneği iş birliği ile düzenlenen 'Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele' toplantısında konuşan Vali Atik, ‘İçişleri Bakanlığının en önemli projelerinden bir olan uyuşturucuyla mücadeleye tüm birimlerimizle topyekûn etkin bir mücadeleye devem edildiğini’ söyledi.
 
Terör ve uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla devam ettiğine vurgu yapan Vali Atik, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, gençlerimizi bu illette karşı korumamız için daha çok dikkat ve duyarlı olmamız hepimizin ortak sorumluluğudur.” dedi.
 
İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) Projesini tanıtan Vali Atik, “Uyuma” mobil uygulaması sayesinde uyuşturucuyla mücadelede yeni bir ihbar ayağı oluşturulduğunu bu uygulama ile yapılan ihbarların tamamen gizli tutulduğunu belitti.
 
Kamu görevi ifa eden Muhtarların da bu projeye destek vermelerinin önemine değinen Vali Atik,  çocuklarımızın geleceği için herkesin üzerine düşen görevi lakıyla yerine getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Siirt Yeşilay Dernek Başkanı Dr. Mehmet Mesut Yılmaz da Yeşil Derneğinin yaptığı çalışmaları, faaliyetleri ile ilgili sunum yaptı.
 
Yılmaz, Siirt’te Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YDM) ‘nin kurulması için yoğun bir çaba içinde olduklarını belitti.
 
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından da uyuşturucuyla mücadele eylem planları sunumu yapılarak, katılımcılara önemli bilgiler verildi.
Daha sonra Muhtarlar söz alarak, konu ile ilgili görüş ve taleplerini aktardılar.
 
Toplantı, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Uyuma” projesi ile ilgili broşürlerin mahalle ve köy muhtarlarına dağıtılması ile sona erdi.
Bu haber toplam 25357 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim