• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 13 °C

Vali Atik, olay mahallinde

Vali Atik, olay mahallinde
7 Temmuz 2017 tarihinde saat 08:30 sularında İlimiz Baykan İlçesi Kaymakamı ve Baykan İlçe, Veysel Karan-i Beldesi ve Atabağı Belde Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocabey’e bölücü ve hain terör örgütü PKK/KCK tarafından suikast girişiminde bulunulması üzer

Baykan-Yarımca köy yolunda gerçekleştirilen hain saldırı ile ilgili askeri yetkililerden bilgi alan Vali Atik, ‘bu menfur saldırıyı gerçekleştiren caniler en ağır şekilde cezalandırılacaktır.’ dedi.

Olay mahallinden iki kilometre yürüyerek, Yarımca köyüne gelen Vali Atik ve beraberindeki heyet Yarımca Karakol Komutanlığını ziyaret etti.

Daha sonra köyde Cuma namazına katılan Vali Atik, vatandaşlarla sohbet etti.

Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey’e yapılan kalleş saldırıyı lanetleyen Vali Atik, "Devlete kalkan eli kırmasını biliriz" dedi.

Kaymakamlıktan çıkışında Vali Atik'i, kaymakamlık binası önünde, ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar karşıladı.

"Kahrolsun  PKK" sloganları atarak, terör örgütüne tepki gösteren vatandaşlarla sohbet eden Vali Atik, saldırı girişiminde bulunanlara en ağır cezanın verileceğini söyledi.

Vali Atik, devlete kimsenin gücünün yetemeyeceğini belirterek, "Bu saldırıyı gerçekleştirenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Sizin gibi vatandaşlar olduğu sürece bu vatanı kimse bölemez. Devlete kalkan eli kırmasını biliriz" diye konuştu.

Vali Atik, olayla ilgili olarak bölgede güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı operasyonlar başlatıldığını sözlerine ekledi.

Vali Atik’in incelemelerine; Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren,  İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Siirt Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, Vali yardımcıları Bünyamin Kuş ve Yuınus Koç eşlik etti.

 

Bu haber toplam 1106 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim