• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • Siirt 11 °C

Vali Atik, Temel Atma Törenine Katıldı

Vali Atik, Temel Atma Törenine Katıldı
Vali Atik, Tillo Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi Temel Atma Törenine Katıldı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan hizmet binasının temel atma törenine; Vali Ali Fuat Atik, AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Tillo Kaymakamı Yunus Koç, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kurum müdürleri ve belde sakinleri katıldı.

 
Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, törende yaptığı konuşmada, Yeni Hizmet Binası ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’nin Tillo’lu mimarlar tarafından ilçenin mimari dokusuna uygun olarak yapılacağını söyledi.
 
Proje ile belediye hizmet binasının yanı sıra Şifa Kuyusu Projesi ve çevre düzenleme çalışmalarının da hayata geçirileceğini ifade eden İdham Aydın, "Belediye hizmet binamızın ön tarafında altı, arka tarafında da biri iki katlı olmak üzere toplam yedi ticaret merkezi yapılacak. Proje kapsamında 100 kişilik konferans salonu da halkımızın hizmetine sunulmuş olacak. Binanın dış cephesinde boşluklu mekanik sistem taş kaplama uygulanacak." dedi.
 
Şifa Kuyusu'nun bina içerisinde kalacak şekilde yeniden düzenleneceğini belirten Aydın, binada ayrıca duşluk, abdest alma yerleri ve dört odalık misafirhanenin yer alacağını aktardı.
 
Aydın, projelerin hayata geçirilmesi ile ilçenin yeni bir meydana kavuşacağını sözlerine ekledi.
 
Vali Ali Fuat Atik’te projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.
 
Vali Atik, Evliya ve ulama diyarı Tillo’da Avrupa Birliği ‘Rekabetçi Sektörler Programı’ kapsamında uygulanan ‘Siirt Turizmini Geliştirme Projesi’ yapım çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini belirterek, Tillo’nun bölgede inanç ve kültür merkezi olma yolunda çok önemli bir yer edinecektir.” dedi.
 
Belediyenin yeni hizmet binasının temeli, İl Müftü Vekili Muhammed Özdemir'in okuduğu duanın ardından, kurban kesilerek, temele ilk harç döküldü. 

Bu haber toplam 2320 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim