• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • Siirt 7 °C

Vali Atik, Terör Operasyonları İle İlgili Basın Toplantısı Düzenledi

Vali Atik, Terör Operasyonları İle İlgili Basın Toplantısı Düzenledi
Siirt Valisi Ali Fuat ATİK, il genelinde düzenlenen terör operasyonları ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Baykan ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen 3 PKK'lı teröristten birinin daha önce Siirt Belediyesinde çalıştığının ve Kayyum Belediye Başkanı tarafından işine son verildiğini ifade etti.

Vali Atik, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ve İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ile Valilikte düzenlediği basın toplantısında; etkisiz hale getirilen (3) teröristin; 7 Temmuz'da Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey’ye yapılan hain suikast ile 24 Temmuzda da Çukurca Karakol Komutanı Jandarma Üstçvş. Yakup Akdağ’ın şehit edilmesi olayının planlayıcı ve failleri olduğunu belitti.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında gece düzenlenen operasyonda olayın failleri olduğu değerlendirilen 3 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini kaydeden Vali Atik, Devlete kalkan ellerin kırılacağını vurguladı.

Vali Atik, "Bırakın devlete kalkan eli, devlete yan bakanın sonunun ne olduğunu hep beraber gördük. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birisi görevlendirme yapıldıktan sonra Siirt Belediyesindeki işine son verilen bir personel. Siirt Belediyesinde teröristlerin istihdam edildiğini hep birlikte bu son olayda gördük. Bu noktada görevlendirme yapılan arkadaşımızın ve emniyet birimlerimizin istihbari çalışmalarının ne kadar doğru olduğunu hepimiz net olarak gördük." diye konuştu.

Vali Atik, basın mensuplarının sorularının cevaplamasının ardından toplantı sona erdi.

 

Bu haber toplam 1023 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim