• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Siirt 31 °C

Vali Atik Uyuşturucuyla ilgili projeyi tanıttı

Vali Atik Uyuşturucuyla ilgili projeyi tanıttı
Vali Ali Fuat Atik, Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince (SGD) Tillo Tabiat Parkı'nda düzenlenen kaynaşma etkinliğine katıldı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen etkinlikte, kentte hayata geçirilen yatırımlar, hizmetlerin yanı sıra kentin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
 
Vali Atik,  huzur adası Siirt’i daha yaşanılabilir bir kent haline dönüştürülmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade ederek, kentte huzur ve güvenliğinin sağlanmasında, Siirtli vatandaşların verdiği desteğe teşekkür etti.
Vali Ali Fuat Atik, İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) Projesini basın mensuplarına tanıtarak, test etti.
 
Vali Atik, huzurlu ve güvenli bir yaşam için devletin her türlü imkânı seferber ettiğini belirterek, terörle mücadelenin yanında uyuşturucu ve diğer suçlarla mücadelenin önemine vurgu yaptı.
 
“UYUMA" projesi hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Atik, bu kapsamda hayata geçirilen "UYUMA" mobil uygulaması sayesinde uyuşturucuyla mücadelede yeni bir ihbar ayağı oluşturulduğunu söyledi.
 
Vali Atik, "Vatandaşlarımız bu uygulama ile çok kısa süre içerisinde gerekli ihbarda bulunabiliyor. Ekipler 1,5 - 2 dakika içerisinde geri dönüş sağlıyor. Uygulamanın belirlediği konum sayesinde en yakın yerdeki polis veya jandarma ekipleri olaya müdahale etme şansı elde ediyor. 155 Polis İmdat Hattı'nda olduğu gibi bu uygulama ile yapılan ihbarlar da tamamen gizli tutuluyor.” dedi.
 
Açıklamanın ardından telefonundaki uygulama ile "Beni arar mısınız?" mesajı gönderen Vali Atik, 1,5 dakika içerisinde 155 Polis İmdat Hattı'ndan telefonla arandı. Atik de görevliye test amaçlı mesaj gönderdiğini bildirerek, görevlilere iyi çalışmalar temennisinde bulundu.
 
SGD Başkanı Atilla Durak da davetlerini kırmayan Vali Atik ve yetkililere teşekkür etti.
 
SGD tarafından düzenlenen etkinliğe; Vali Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay, Tillo Kaymakamı Erkan Savar, SGD Başkanı Atilla Durak ve basın mensupları katıldı.
Bu haber toplam 6336 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim