• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 13 °C

Vali Mustafa Tutulmaz’ın, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı

Vali Mustafa Tutulmaz’ın, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı
“Tüm vatandaşlarımızla birlikte, huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, engelli vatandaşlarımızın, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak ve kaliteli yaşam sürdürebilmelerini sağlamak; aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin ortak sosyal sorumluluğudur.

Devletimiz ve hükümetimiz, engellilerimizin kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerini, sosyal ve ekonomik hayata daha çok katılmalarını sağlamak için mevzuat düzenlemelerinin yanında, program ve projeler ile eğitim imkânları ve yeni istihdam olanakları oluşturmaya, bakım ve iyileştirme hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri vermeye devam etmektedir.

Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.

Bu duygularla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte huzur ve mutluluk içinde yaşamlarını sürdürmelerini temenni ediyorum."

 

Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim