• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • Siirt 23 °C

Vali Mustafa Tutulmaz’ın “Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı

Vali Mustafa Tutulmaz’ın “Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Tutulmazın mesajı şöyle:

 

 "Çanakkale Savaşı, vatan ve istiklal aşkıyla verilen bu mücadelenin en müstesna ve destansı örneklerinden birisidir.  Vatanı, milleti ve inancı uğruna şehit olma arzusuyla ülkenin dört bir yanından gelerek, Çanakkale’de toplanan vatan evlatları bütün imkânsızlıklara rağmen verdikleri zorlu mücadele ile işgal kuvvetlerine geçit vermemiş ve bu eşsiz mücadele “Çanakkale Geçilmez” sözü ile tarihe nakşedilmiştir.
 
Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık abidesidir. Milletimiz, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve ilgiyi, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır.
 
Dün Çanakkale’de, Milli Mücadele’de ve görev aldığı her yerde vatanın müdafaası uğruna şahadete ulaşan veya gazi olan evlatlarımız, bugün de bin yıldır barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığımız aziz vatanımızı bölmek, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu ortadan kaldırmak için fırsat kollayanlara karşı yine aynı azim ve fedakârlıkla mücadele etmektedir.
 
Aziz Şehitlerimiz; Sizler şahadet mertebesine ulaştıktan sonra unutulmaz kahramanlar olarak milletimizin kalbine gömüldünüz. Geride bıraktığınız anne-baba, eş ve çocuklarınız sizlerin milletimize emanetleridir. Canlarınızı feda ederek, bizlere vatan olarak bıraktığınız topraklar üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacak, kutsal bayrağımız ebediyen semalarda dalgalanacaktır.
 
Zaferin 101. yıldönümü vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, şükran ve minnetle anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

Ruhları şad olsun.

 

Bu haber toplam 1843 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim