• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 22 °C

Vali Mustafa Tutulmaz’ın “Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı

Vali Mustafa Tutulmaz’ın “Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Tutulmaz’ın mesajı şöyle:

“Çanakkale Zaferi, uğruna çok ağır bedel ödenerek, yüzbinlerce şehit ve gazimizin kanlarıyla kazanılmış, yüce milletimizin tarihe altın harflerle yazmış olduğu bir destandır.

Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde güç dengelerini değiştiren bir dönüm noktasıdır. Kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşürdüğü bir iman ve kahramanlık abidesidir. Milletimiz, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve saygıyı, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır.

En acı, en yoğun imkânsızlıkların yaşandığı yıllarda, kurtuluş ümidimizin meşalesi olan ve yolumuzu aydınlatan, bu milli ve manevi mücadele, bugünkü ve yarınki nesillere vatan, bayrak, milli şuur ve milli beraberlik için gerekli bilgiyi ve hassasiyeti içeren en büyük kazanımdır.

Aziz Şehitlerimiz; Sizler şahadet mertebesine ulaştıktan sonra unutulmaz kahramanlar olarak milletimizin kalbine gömüldünüz. Geride bıraktığınız anne-baba, eş ve çocuklarınız sizlerin milletimize emanetleridir. Canlarınızı feda ederek, bizlere vatan olarak bıraktığınız topraklar üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacak, şanlı bayrağımız ebediyen semalarda dalgalanacaktır.

Zaferin 102. yıldönümü vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

Ruhları şad olsun.

 

 

Bu haber toplam 1213 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim