• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 12 °C

Vali Tutulmaz Fidan Dikti

Vali Tutulmaz Fidan Dikti
Vali Tutulmaz Fidan Dikti

Siirt’te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 81 ilde eş zamanlı başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında üniversite kampüs alanında fidan dikildi.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale ve il yetkililerinin katıldığı törende ’Gönül elçileri projesi’ ile kurulan bereket ormanlarına fidan dikimi gerçekleştirildi.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, burada yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve saygıdeğer eşi Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde başlatılan ’Gönül elçileri projesi’ kapsamında bugün il merkezimizde ve tüm ilçelerimizde eş zamanlı olarak fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında bugün bu alanda bin 500 fidanı toprakla buluşturuyoruz" dedi.
Siirt Valiliği himayesinde 2015 yılı içerisinde merkez ve ilçelerinde, tüm kamu kurumları ile birlikte toplamda 248 bin 700 adet fidan dikildiğini belirten Vali Tutulmaz, yılsonu itibariyle toplamda 1 milyon 573 bin adet ağaç dikimini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Vali Tutulmaz ayrıca, belirlenen alanlarda başta Siirt fıstığı olmak üzere, menengiç, çam, akasya gibi fidanların dikileceğini, toplam hedeflenen miktarın yarısından fazlasının fidanlarından oluştuğunu söyledi.
Vali Tutulmaz, daha sonra öğrencilerle birlikte dikilen fidanlara can suyunu verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1967 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim