• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 23 °C

Vali Tutulmaz’dan Mehmetçiklere moral ziyareti

Vali Tutulmaz’dan Mehmetçiklere moral ziyareti
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin ile birlikte Pervari ve Eruh İlçelerindeki askeri üs bölgelerinde incelemelerde bulunarak, Eruh ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Vali yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Bünyamin Kuş ve İl Jandarma Komutan Yardımcısı Volkan Yılmaz ile birlikte Pervari İlçesine bağlı Doğan Köyü askeri üs bölgesi ile Eruh ilçesine bağlı Bayırözü askeri üs bölgelerinde incelemelerde bulunarak, Eruh ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Vali Mustafa Tutulmaz, Pervari ilçesi ile Şırnak ve Van sınır üçgeninde yer alan Doğan Köyü askeri üs bölgesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi aldı.

Doğan askeri üs bölgesini gezerek inceleyen Vali Tutulmaz, bölücü terör örgütüne karşı kahramanca mücadele veren Mehmetçiklerle sohbet ederek, moral verdi.

Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyete, üs bölgeden sorumlu komutan tarafından, askeri birliğin faaliyetleri, üssün coğrafi yapısı ve teknik imkanları hakkında bilgi verildi.

Askerlerle birlikte Mehmetçiklerle sohbet ederek, Tabilot’an yemek yiyen Vali Tutulmaz, ‘Kar-kış demeden, gece gündüz zor tabiat koşullarında görev yapan kahraman güvenlik güçlerimizin teröristlere karşı mücadelesi aralıksız devam etmektedir. Bu kutsal ve fedakar görevden dolayı kendilerini tebrik ediyorum.’ dedi.

DOĞAN KÖYÜNDE VATANDAŞLARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Askeri üs bölgesinde incelemelerini tamamlayan Vali Tutulmaz, Doğan köyü sakinleri ile bir araya geldi.

Vatandaşlara tek tek söz veren Vali Tutulmaz, sorun ve taleplerini dinledi.

Doğan köyünün geçmişte terörle mücadelede kahramanlık gösterdiğini ifade eden Vali Tutulmaz, ‘Köyümüzün alt yapı ve yol problemlerini büyük ölçüde çözüldüğünü, Pervari ile Doğan köyü arasında Çemikari yaylası üzerinden 20 km’lik yolun tamamlandığını, kalan kısmının ise havaların düzelmesi ile birlikte yol yapım çalışmalarına devam edeceğini’ belitti.

Doğan Köyünün hizmetlerin en iyisine laik olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, ‘Köydeki su sorununun çözüldüğünü, köy içinde bir halı sahanın hizmete sunulduğunu, köy içinde enfezlerin tamamlandığını, bir Anaokul ve bir Ortaokulun eğitime kazandırıldığını ayrıca yeni bir Lisenin de yapımının devam ettiğini’ söyledi.

Terörle mücadeleye dikkat çeken Vali Tutulmaz, ‘Hain terör örgütüne karşı mücadelenin aralıksız devam ettiğini, vatandaşlarımıza hizmet sunmada en büyük engelin terör olduğunu, terörün bitirilmesi ile vatandaşlarımızın yaşam standartlarının daha da yükseleceğini’ sözlerine ekledi.

Doğan Köyünden ayrılan Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet, daha sonra Eruh ilçesine bağlı Bayırözü askeri üs bölgesine geçti.

Buradaki askeri yetkililerden yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Tutulmaz, Eruh Kaymakamlığını, Eruh Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

ERUH’TA ESNAF VE VATANDAŞLAR ZİYARET EDİLDİ.

Eruh İlçe meydanında vatandaşlarla buluşan Vali Tutulmaz, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin ve diğer yetkililer, vatandaşlarla sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Eruh ilçemizin artık terörle değil, hizmetlerle anılması gerektiğini vurgulayan Vali Tutulmaz, ‘Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamaları ve refah düzeylerinin yükseltilmesi için, çalışmalara aralıksız devam edildiğini, Eruh Belediyesinin hizmete yönelik çalışma ve projelerine Valilik olarak her türlü desteğin verileceğini’ belitti.

Vali Tutulmaz, vatandaşların taleplerini yetkililere not aldırarak, değerlendirileceğini belitti.

Vali Tutulmaz ve beraberindekiler daha sonra Van ilinde görev yaparken vefat eden Uzm. Çvş. Recep Kayran’nın ilçe merkezindeki ailesini ziyaret ederek, taziyede bulundu. Aileye başsağlığı ve sabır diledi.

Eruh ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşları da ziyaret eden Vali Tutulmaz, daha sonra Siirt’te döndü.

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim