• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 28 °C

Vali Tutulmaz’ın 23 Nisan Mesajı

Vali Tutulmaz’ın 23 Nisan Mesajı
Millet olarak, Milli iradenin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Milletimizin çelikleşmiş iradesinin, mücadele azminin, özgürlük tutkusunun ifadesi olan Meclisimizin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, bizim için çok önemli bir dönüm noktasıdır.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yakılan hürriyet ve istiklal meşalesi tüm ülkeyi aydınlatmış, bağımsızlığın kayıtsız şartsız milletin olduğu tüm dünyaya duyurulmuştur.

Halkın kendi temsilcileriyle yönetildiği ulusal egemenlik anlayışı ile Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne dayalı, bağımsız bir devlet olarak çağdaş dünyadaki yerini almıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi geleceğimizin en büyük teminatıdır. Bu güvencenin temel kaynağı da çocuklarımızdır. 23 Nisan Milli Egemenlik bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır.
 
İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiye’sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

Bu duygularımla, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

23 Nisan’ın, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini dilerim.    

 

Bu haber toplam 1746 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim