• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 28 °C

Van’a Gitmek İçin Sebepler

Van’a Gitmek İçin Sebepler
Anadolu’nun en kıymetli kentlerinden biri olan Van, hem bir tarih beşiğidir, kıymetli tarihi değerlere sahiptir,

 hem de doğası ile eşsiz bir güzelliği sunmaktadır. Buna bir de mutfağının çeşitliliği eklenince, Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken kentleri arasında anılması çok doğaldır. Seyahat etme ve yeni yerler görmek, sanıldığından daha uygun maliyetlere sebep olduğu için artık bir lüks değildir. Bu sebeple 2 – 3 günlük tatillerinizi Van’da geçirmek size çok iyi gelecektir. Sadece 3 günde Van’ın güzellikleri ile yorgunluğunuzu unutabilirsiniz.

1. Van Kahvaltısı Yerinde Yapılır

Son yıllarda büyük şehirlerdeki bir kahvaltı modasıdır gidiyor. Her yerde Van kahvaltısı adı altında farklı farklı menüler görüyoruz. Dolayısıyla olması gereken şeklini bilemiyoruz. Oysaki Van’a giderek orijinal Van kahvaltısı yaptığınızda ne kadar da kandırıldığınızı anlayacaksınız. Çünkü yöresel pek çok lezzet, Van kahvaltısının ayrılmaz parçasıdır. Peynir çeşitlerindeki lezzeti büyük kentlerde bulmak neredeyse mümkün değil. Hele de Van’ın kendine has otantik atmosferi içerisinde bu deneyimi yasamak, son derece keyif verici olacaktır. Kolay ve kısa süren bir yolculuğun ardından bu deneyimi yaşayabilecek olduğunuzu da unutmamalısınız. Van’a gitmek için en iyi sebeplerden biri de Van kahvaltısıdır demek yanlış olmaz. Hele de gurme gezgin olarak niteliyorsanız kendinizi, Van’a yolunuzun düşmemesi büyük bir eksikliktir.

2. Ulaşım İmkânları

Havayolu imkânlarındaki gelişmeler, ülkemizde havayolu ulaşımını bir lüks olmaktan çıkarmıştır. Bu sebeple, artık seyahat etmek daha da keyifli bir hal aldı. Van aslında sanıldığından daha da yakın bir kent bizim için. aldığınızda hem hızlı hem de ucuz bir yolculuk gerçekleştirebiliyorsunuz. Üstelik konforlu bir seyahat gerçekleştiriyorsunuz. Bugün aldığınızda ya da tam tersi aldığınızda, şehrin İstanbul’a 2 saatlik bir uzaklıkta yer aldığınızı fark ediyorsunuz. Yani bu seyahat etmek, yeni yerler yeni kültürler keşfetmek için bahanemiz kalmadığı anlamına geliyor. İstanbul ile Van arasında doğrudan uçuşların gerçekleştirilmesi ile kısa sürede kente ulaşılabiliyor. Van Ferit Melen Havalimanı’na geldikten sonra ise şehir merkezi oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Kara yolu ile gerçekleştireceğiniz 10 – 15 dakikalık bir yolculuk, şehir merkezine ulaşımınızı sağlayacaktır. Dolayısıyla, 2 – 2,5 saatte ulaşabildiğiniz kent, cazip ulaşım imkânları ile harika bir seyahat noktası haline geliyor. Böylece Van’a gitmeme sebeplerinizden biri ortadan kalkarken, Van’a gitmek için de bir sebebiniz oluyor.

3. Doğanın Korunduğu Bir Kent

Van’ın doğası söz konusu olunca ilk akla gelen elbette ki Van gölü olmaktadır. Kente doğal ve taze bir hava katan göl üzerinde, tekne turuna katılarak, eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Harika fotoğraflar çekip, göl üzerindeki adalara da uğrayabilirsiniz. Göl üzerinde çok sayıda ada bulunmakla birlikte özellikle Akdamar adası, turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Doğal güzelliği ve harika manzarasının yanında, ada üzerinde bulunan Akdamar kilisesi çok ilgi görmektedir. Fotoğrafçılık için de çok cazip bir gezi gerçekleştirmiş olursunuz böylece. Bunun yanında Van gölü çevresinde özel araç ile yapacağınız gezi, manzara ve doğal havası ile keyif alacağınız bir etkinlik olabilir. Ayrıca Muradiye şelalesi, kentin önemli doğal alanlarından bir diğeridir. Hem dinlenmek hem de eğlenmek için Muradiye şelalesine gidebilirsiniz.

4. Tarihin Beşiği Van

Van’ın çok sayıda önemli tarihi alanı bulunmaktadır. Tarihe ilgisi olan birinin Van’ı görmemiş olması büyük bir eksiklik olacaktır. Çünkü tarihin önemli dönemlerine tanıklık etmiş çok sayıda eser ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Akdamar adasındaki önemli kilise, en çok ziyaretçi alan yapılardan biridir örneğin. Bunun dışında ise çok sayıda İslami eser bulunmaktadır. Bunların en çok dikkat çekenleri Halime Hatun Kümbeti, Kaya Çelebi Camii ve Hüsrev Paşa Camii’dir. Van tarihi denilince unutulmaması gereken ziyaret noktası ise Van Kalesi’dir. Van Kalesi, şehrin en eski yapılarından biri olmakla birlikte son derece gösterişli bir mimariye sahiptir. Bugüne kalan kısmı bile ziyaretçiler için yeterince ilgi çekicidir. Bunun dışında müze ziyaretlerinden hoşlanıyorsanız, şehrin tarihi kalıntıları Van müzesinde görebilirsiniz. Tarihi alanlarda yapılan çalışmalar sonucu elde edilen kalıntılardır. Van’a gitmek için tarihi sebepleriniz de bulunuyor böylece. Sadece uçak bileti alıp yola koyulmak kalıyor böylece size.

Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim