• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 11 °C

Vatanın Dört bir yanında memurlar Maaş zammını protesto için bodro yaktı

Vatanın Dört bir yanında memurlar Maaş zammını protesto için bodro yaktı
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Muş Şubeler Platformu'na bağlı bir grup, Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ Şubesi üyeler memur maaş zamlarını protesto amacıyla bordrolarını yaktı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Muş Şubeler Platformu'na bağlı bir grup, Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ Şubesi üyeler memur maaş zamlarını protesto amacıyla bordrolarını yaktı. 


Belediye Meydanı'nda toplanan KESK'e bağlı sendika üyeleri, gelir ve sosyal haklarının enflasyon karşısında eridiğini savunarak, slogan attı. Grup adına açıklama yapan KESK Muş Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Demiraydın, bordrolarıyla alanlarda olduklarını belirterek, bordroların yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunların belgesi olduğunu ileri sürdü. Demiraydın, "Bu bordrolar aynı zamanda yandaş konfederasyonun hükümetle imzaladığı satış sözleşmesinin yansıdığı en net belgelerdir. Bugün burada rutin bir eylemi gerçekleştirmek için değil isyanımızı haykırmak için toplandık. Bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz" dedi.


Açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri bordrolarını yakan KESK üyeleri, daha sonra dağıldı.

 

Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ Şubesi üyeleri memurlara yapılan zam oranını protesto etti. 


Tuğlalı Park'ta bir araya gelen sendika temsilcileri, basın açıklaması yaparak memurlara yapılan zam oranlarını protesto etti. Grup adına basın açıklamasını yapan İl Temsilcisi Muzaffer Doğan, memurlara yüzde 12 zam istediklerini söyledi.


Kamu çalışanlarını kimsenin kandırmaması gerektiğini dile getiren Doğan, "2015 yılının yeni bir toplu sözleşme sürecine sahne olacağı düşünüldüğünde memurlarımızın bugünkü kayıplarının ve ellerinden uçup giden 730 günün hesabını yaparak sendikal taraflarını belirlemeleri, hayati derecede önem kazanmıştır. Memurlarımızın artık kaybedecek zamanı yok" dedi.


Memur ve emeklinin kayıplarının telafisinin hayati derecede önemli olduğunu söyleyen Doğan, "Biz yüzde 12 zam talebimizi sonuna kadar dile getireceğiz. Biz memurlarımızın haklarını sonuna kadar müdafaa edeceğiz. Biz gerçekleri, her şeye rağmen, her platforma rağmen, her ortamda söyleyeceğiz. Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkını yiyenler ek zam talebimize herkesten önce itiraz eden, hesap bilmez sözde sendikalar, yüzleri kızarmadan, 'Memura yüzde 17 zam yaptık' yalanını söyleyenler ise ekonomik yangının ateşini, milyonlarca memurun bordrolarını görecekler. Ay sonunu getiremeyen, borç batağında çırpınan, masada pazarlanan milyonlarca memurun, bordrosundan yükselen bu ateş hem bu dünyada, hem öteki dünyada yalancıları, arsızları memur pazarlamalarını saracaktır" ifadesini kullandı. 


Yaklaşık 50 kişilik grup, basın açıklamasının ardından maaş bordrolarını ateşe vererek olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1671 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim