• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Whatsapp mesajıyla hayalindeki akülü araca kavuştu

Whatsapp mesajıyla hayalindeki akülü araca kavuştu
Engelli Sabır Ekik, Siirt Belediyemize gönderdiği WhatsApp mesajıyla talep ettiği akülü aracın sahibi oldu. Doğuştan yürüme engelli 21 yaşındaki Sabır Ekik, Belediyemize gönderdiği WhatsApp mesajı sayesinde hayalindeki akülü araca kavuştu.

Daha önce kurulan fakat aktif durumda olmayan, Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla tekrar aktif hale getirilen ve vatandaşın taleplerini ilettiği 0535 016 0544 numaralı WhatsApp iletişim hattına ulaşan Ekik'e, Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yürüttüğü "Engelleri Kaldıralım Projesi" kapsamında akülü araç hediye edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yener Tanık,  yaptığı açıklamada, vatandaşın taleplerini daha kısa sürede yerine getirebilmek amacıyla bir süre önce "WhatsApp iletişim hattını" hizmete sunduklarını söyledi.

Vatandaşın her türlü belediyecilik hizmetiyle ilgili taleplerini bu hat üzerinden kendilerine ulaştırdığını belirten Tanık, şöyle konuştu:

"Bu iletişim hattı üzerinden bazen de duygusal anlar yaşamaktayız. Sabır kardeşimiz bize WhatsApp iletişim hattımızdan ulaşıp bir akülü araca ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Arkadaşlarımız da bu talebi, yakın bir ilişkide olduğumuz okulumuza iletti. Okulumuz aracılığıyla hayırsever bir vatandaşımız tarafından hibe edilen bu akülü aracı, bize ulaşan Sabır kardeşimize ulaştırdık."

Belediyenin halkın yardımından ziyade duyarlılığına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Tanık, "Yaşanabilir bir memleketi oluşturabilmemiz için sadece yol, kaldırım ve su gibi hizmetleri değil, her türlü sosyal ve kültürel çalışmaları da gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Sabır Ekik, doğuştan yürüme engelli olduğunu ve gelir düzenin düşüklüğü nedeniyle yıllardır ihtiyaç duyduğu akülü sandalyeye sahip olamadığını belirtti.

İnternette belediyenin yeni kurduğu WhatsApp iletişim hattını gördüğünü ve akülü sandalye talebini bu numaraya ilettiğini belirten Ekik, "Akülü araç hayalime bir mesajla ulaşmam beni çok mutlu etti. Sağ olsunlar, sahip çıktılar. Emeği geçen belediye ve okul yetkililerinden Allah razı olsun." dedi.

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim