• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • Siirt 14 °C

Yalçın AkDoğan'dan içinde nanik geçen Cizre yorumu!

Yalçın AkDoğan'dan içinde nanik  geçen Cizre yorumu!
SİİRTAJANS.COM-Yalçın AkDoğan'dan içinde nanik geçen Cizre yorumu!Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cizre'de üç kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmaya ilişkin FLAŞ beyanatlarda bulundu.

Cizre sokakları dün akşam saatlerinde fena karıştı. PKK'lıların Hüda-Par'lıların evlerini ateşe vermesi üzerine çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetti. Silopi'de de bugün gerginlik vardı.

Bu gelişmelerin ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan sert bir açıklama geldi. İşte o flaş beyanatlar;

Yalçın Doğan'dan içinde nanik geçen Cizre yorumu!


"Biz her şey yolunda derken en son biliyorsunuz Kandil'den bir açıklama yapıldı; 'Eğer birileri eylemde yüzünü kapatırsa, molotof atarsa bunlar bizden değil, ajandır'. Bir gün sonra Cizre'de olaylar oldu. Birileri yüzünü kapattı, gidip molotof attı, insanların evini yakmaya çalıştı. Bu, açıkça Kandil'e nanik yapmaktır, 'ben sizi takmıyorum' demektir. İşte ne zaman sonuca yaklaşsak provokatörler devreye giriyor, hemen süreci bozmak istiyor.

KİMSE DURUMDAN VAZİFE ÇIKARTMASIN
Kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Cizre'yse Cizre, Silopi'yse Silopi, neresi olursa olsun devletin polisi, askeri orada olacak, vatandaşı koruyacak. Hiç kimse durumdan vazife çıkartmasın. Devlet, vatandaşının can ve mal güvenliğini koruyabilecek güç ve kudrete sahiptir."

İLÇEDE GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Şırnak'ın Cizre İlçesi’nde bugün esnaf işyerlerini açmadı. PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi ile Hüda-Par yanlıları arasında dün çıkan olaylarda, oğlu Hüda-Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile YDG-H’li gruptan 19 yaşındaki Yasin Özer ile Nur Mahallesi’ndeki evine gitmek isterken kurşunların hedefi olan 15 yaşındaki Barış Dalmış yaşamını yitirmişti.

Cizre Devlet Hastanesi’nde ön otopsileri yapılan 3 kişinin cenazeleri, dün Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Fırın ve eczaneler dışında, dünden beri esnafın kepenk açmadığı ilçede, gergin bekleyiş sürerken, dün olayların meydana geldiği Nur Mahallesi’ne hakim tepelere, zırhlı araçların konuşlandırıldı. İlçe merkezindeki stratejik noktalarda polis zırhlı araçlarla sık sık devriye görevi görüyor.

Bu haber toplam 3732 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim