• BIST 9631.59
  • Altın 2475.941
  • Dolar 32.4479
  • Euro 34.4714
  • Siirt 17 °C

Yasin Aktay darbe girişimi gazilerini ziyaret etti

Yasin Aktay darbe girişimi gazilerini ziyaret etti
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı Yasin Aktay, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde yaralanan ve Yeni Mahalle Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulun

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı Yasin Aktay, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde yaralanan ve Yeni Mahalle Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ziyarette Ak Parti milletvekilleri Mehmet Metiner ve Recep Şiker Aktay’a eşlik etti.

Aktay, hasta ziyaretlerinden önce Yenimahelle Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi DoçDr Gülten Kıyak’tan yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Ardından servislerde tedavi görev yaralıları ziyaret eden Aktay, ülkesine ve milli iradeye sahip çıkarken ihanet içerisinde bulunan teröristler tarafından yaralanan demokrasi gazilerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Sizler, demokrasi gazilerisiniz. O gece sizin gösterdiğiniz direnişiniz ülkeyi büyük kaostan kurtarmıştır" diye konuştu.

Yaralılardan Gazi Karaca, o gece yaşadıklarını ve duygularını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. "Ülkemize ve milli iradeye saldıran bu hainlere asla fırsat vermeyeceğiz. Canımız pahasına vatanımızı korumaya kararlıyız. Gerekirse yeniden meydanlara çıkarız. Allah devletimize, milletimize güç versin. Sizleri başımızdan eksik etmesin" diyerek bu ülkenin sahipsiz olmadığını söyledi.

Hastane çıkışında değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, darbe teşebbüsünü halkın büyük direnişi sayesinde engellendiğinibelirtti. Aktay, şöyle konuştu: "Türkiye’nin Güneydoğu'sunda gözü dönmüş teröristlerle mücadeleyi dikkatle izlerken, şahit olabileceğimiz en büyük kapsamlı, en vahşi, en gözü dönmüş ve en hayasız terörist akını bizzat Genelkurmayın içinden Türkiye'yi hedef aldı. Allah’a çok şükür ki halkımız bu hainlere fırsat vermedi. Büyük bir kahramanlıkla, canı pahasına tankların önüne kendini siper etti ve ülke büyük bir kaostan kurtulmuş oldu. Kendilerine minnettarız. Bir grup terörist tarafından yapılan bu hain saldırı çok şükür milletimizin canı pahasına engellendi. Aslında halkımız hiç bir zaman vatan hainlerine geçit vermedi, vermeyecek. Bir kez daha büyük geçmiş olsun diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Allahbu ülkeye bir daha böyle bir olay yaşatmasın"

Bu haber toplam 2115 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim