• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • Siirt 11 °C

YDG-H İstanbul'daki bombalı saldırı eylemlerini üstlendi

YDG-H İstanbul'daki bombalı saldırı eylemlerini üstlendi
YDG-H İstanbul'daki bombalı saldırı eylemlerini üstlendi.Yurtsever Demokratik Gençlik-Hareketi (YDG-H) İstanbul Maltepe, Sultangazi, Fatih, Mecidiyeköy, Eyüp ilçelerinde yapılan bombalı paket eylemlerini üstlendiğini Twitter hesabındna duyurdu.

İstanbul’da gün boyu panik yaratan bombalı eylemleri, PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) isimli örgüt üstlendi. Örgüt tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul’daki 7 ayrı noktaya bomba bırakıldığı belirtilerek bu noktalar tek tek sıralandı.

YDG-H İstanbul birimi adına Twitter’da açılan hesap üzerinden, bombalı eylemlerin “Cizre de yapılan katliamlara karşı” gerçekleştirildiği belirtildi.

Bugün sabah saatlerinde Fatih ilçesindeki Millet Caddesi’nde bir trafonun yanına bırakılan bomba patlamış, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Yine sabah saatlerinde kentin Anadolu yakasında, Maltepe Fındıklı Mahallesi'nde Zabıta Karakolu önünde bulunan Atatürk büstünün önüne bırakılan paket fünye ile patlatılmış ve pakette el yapımı basınç etkili bomba olduğu anlaşılmıştı.

Sultangazi'de de şüpheli bir paket bomba imha robotunun yerleştirdiği fünye ile patlatıldı ve paketten piknik tüpüne bağlı bomba düzeneği çıktı.

Örgüt bu üç noktaya ek olarak Alibeyköy, Mecidiyeköy ve Bayrampaşa’da da 4 ayrı noktaya bomba yerleştirdiğini öne sürdü.

Bu haber toplam 2258 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim