• BIST 9767.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 25 °C

Yenişafak'tan ŞOK iddia: 1 Numara Fetullah Gülen

Yenişafak'tan ŞOK iddia: 1 Numara Fetullah Gülen
1 numara Fethullah Gülen hakkında 'Kırmızı Bülten' iddiası Yeni Şafak'tan 1 numara "Fethullah Gülen" hakkında Kırmızı Bülten iddiası haberinin ayrıntıları.

Dün Paralel Yapı'ya yapılan Taşhiyeciler operasyonu sadece Türkiye'ye değil dünyayı da sallamış durumda!Bugün Yeni Şafak Gazetesi öyle bir haber yaptı ki, yer yerinden oynayacak bu haber doğruysa..Zira Yeni Şafak'ın haberine göre dünkü operasyonun sonu Fetullah Gülen'e dayanıyor. Kırmızı Bülten çıkarılarak Fetullah Gülen ABD'den istenecek.

Yeni Şafak'tan 1 numara "Fethullah Gülen" hakkında Kırmızı Bülten iddiası haberinin ayrıntıları.

Bir gün önce gerçekleştirilen 15 Aralık soruşturması "paralel yapı" operasyonunun 1 numarasının Fethullah Gülen olduğu ve hakkındaki dosyanın, Pensilvanya'da yaşadığı için kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na gönderileceği öne sürüldü.

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da gözaltına alındığı silahlı terör örgütü soruşturmasının 1 numaralı maznununun Fethullah Gülen olduğu ortaya çıktı. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’de yaşadığı için ile ilgili yakalama kararı verilmeyen Gülen’in dosyası Kırmızı Bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na gönderilecek.

Fethullah Gülen grubu ile Vatikan arasında sürdürülen Dinlerarası Diyalog projesine karşı reddiyeleriyle bilinen Nurcu Tahşiyeciler grubu öncüsü Mehmet Doğan ilerlemiş yaşına ve ciddi sıhhat meselelerine karşın, 2010'da dönemin özel yetkili mahkemeleri tarafından El-Kural ile ilişkilendirilerek gözaltına alınmıştı.

TERÖRLE SUÇLADILAR

Doğan’ın paralel yapılanmanın hedefine girmesi 2009'da Gülen’in internette yayınlanan bir konuşmasından sonraya eşit geliyor. Bu konuşmanın hemen peşinden Tahşiyeciler'e yönelik cemaate ait Vakit ve Bugün gazetelerinde çeşitli yazılar yayımlandı, STV’de yayınlanan diziler ile de bu grubun “terör örgütü” olduğu algısı uyandırılmaya çalışıldı.

ÖRGÜTSEL ÇIKAR

Sonrasında açılan bir terör soruşturmasıyla Doğan gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. Paralel yapının emniyet ve adliyeden tasfiye edilmesiyle, bu gruba yapılan gözaltına alınmaların da komplo olduğu ve örgütsel çıkar doğrultusunda gerçekleştirildiği anlaşıldı.

TALİMAT ALANLAR GÖZALTINDA

Dünkü operasyonda, Gülen’in direktiflerinin koordinesini yapan Vakit Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, STV Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca, direktifle bu grup hakkında kara propaganda yapan yazarlar, dizi çekimlerini gerçekleştiren isimler ile Emniyet operasyonu ayağında görev alan polislere gözaltı işlemi uygulandı.

Kırmızı Bülten'le istenecek

Başsavcılık kaynaklarına göre tahkikat dahilinde 37 kişiye işlem uygulandı. Bu sayının 5’i çeşitli soruşturmalar kapsamında cezaevinde bulunuyor. 31 kişi hakkında ise gözaltı kararı verildi. Geriye kalan diğer ismin ise “Silahlı Terör Örgütü” soruşturmasının 1 numaralı maznunu Fethullah Gülen olduğu öğrenildi. Gülen, ABD’nin Pensilvanya şehrinde ikamet ettiği için hakkında arama veya gözaltı kararı çıkarılmadı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkındaki dosyayı kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na gönderecek. Adalet Bakanlığı dosyayı inceledikten sonra İnterpol’den Gülen’in yakalanması için Kırmızı Bülten isteyecek.

 
 

Kaynak: YeniŞafak
Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim