• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • Siirt 10 °C

Bakan Avcı'dan flaş Özgecan beyanatı!

Bakan Avcı'dan flaş Özgecan beyanatı!
Bakan Avcı'dan flaş Özgecan beyanatı!Bakan Avcı, Mersin’de vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile ilgili olarak ise, “Her ölüm acıdır. Genç ölümler daha acıdır. Kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza yönelik şiddetin ka

Avcı, okullarda bilimsel ve laik eğitim olmadığı iddialarının gerçek dışı olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin haklı veya haksız gerekçelerle, iddialarla siyasetin nesnesi haline getirilmesini doğru bulmuyorum” dedi.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Üsküdar Kitap Fuarı’na katıldı. Fuarı gezen Bakan Avcı, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Laik ve bilimsel eğitim talebi için bazı illerde yapılan eylemlerin sorulması üzerine Avcı, sendikalara yüklendi. Bakan Avcı, okullarda laik ve bilimsel eğitim olmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Benim Milli Eğitim Bakanı olarak, iki yıldır Milli Eğitim Bakanlığı yapan, 13 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğunu üstlenen kadronun da bir üyesi olarak böyle bir iddiayı kabullenmemiz mümkün değil. Zaten vatandaşlarımız da, velilerimiz de bu iddiayı paylaşmıyor olmalılar ki bu boykot girişimine gereken cevabı çocuklarını okullara göndererek verdiler. Bir iki ilde zannediyorum dikkate alınabilir bir katılım oldu. Tunceli’de ve Diyarbakır’da katılım oldu. Ama onun da başka nedenleri, laik ve bilimsel eğitim olmadığı için değil, başka nedenleri de işin içine katarak böyle bir organizasyon yapıldığı anlaşılıyor” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN SİYASETİN NESNESİ HALİNE GETİRİLMESİ DOĞRU DEĞİL”

Sendika yöneticilerine seslenen Bakan Avcı, çocukların siyasete karıştırılmaması gerektiğini belirtti. Bakan Avcı, şunları söyledi:

“Ben her şeyden önce çocuklarımızın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin gerekçesi ne olursa olsun haklı veya haksız gerekçelerle, iddialarla siyasetin nesnesi haline getirilmesini doğru bulmuyorum. Çocuklarımızı bu işlere karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Bütün öğretmen sendikalarımıza da bunu tekrar tekrar hatırlattım. Sendikal faaliyetlerini yürütmeleri en doğal haklarıdır. Ama öğrencilerimizi çok haklı gerekçelerle düzenledikleri sendikal faaliyetlere dahi karıştırmamalarını, onların güvenliğini tehlikeye atacak eylemlerden ve söylemlerden kaçınmaları gerektiğini söyledim, bir kere daha söylüyorum.”

“NÖBET KONUSUYLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Avcı, okullarda tartışmalara neden olan nöbet konusuyla ilgili, “Son dönemde bütün sendikaların dile getirdikleri nöbet konusuyla ilgili olarak biz zaten bir çalışma yapıyoruz. Öğretmenlerimizin tuttukları nöbetin karşılığını bir şekilde almaları konusunda bizim çalışmalarımız var. Bu taleplere duyarlıyız. Bunun ayrıntılarını tabi Maliye Bakanlığı ile görüşüyoruz. Ayrıca Türkiye’nin hangi yöresinde, hangi koşullarda ne tür imkanlar sağlanabilir ona bakıyoruz” dedi.

ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİ

Bakan Avcı, Mersin’de vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile ilgili olarak ise, “Her ölüm acıdır. Genç ölümler daha acıdır. Kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza yönelik şiddetin kaynağında eğitimsizliğin yattığı söylenebilir. Ama pek çok başka nedenler de var. Biz zaten eğitim müfredatımızda yaptığımız düzenlemelerle özellikle şiddet, cinsiyet eşitsizliği, demokratik eğitim konusunda, farklı inanışlara hoşgörü ile yaklaşma eğitimi konusunda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Daha da yapmamız gereken şeyler var. Ne kadar tedbir alırsanız alın zaman zaman bu tür olaylarla da karşılaşılabiliyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 4425 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim