• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Siirt 14 °C

Hangi vilayetlerde okullar tatil

Hangi vilayetlerde okullar tatil
Hangi vilayetlerde okullar tatil?Okullar hangi vilayetlerde tatil edildi..Kar yağışının etkili olduğu bazı vilayetlerde okullar tatil edildi.İşte o iller..

Hangi vilayetlerde okullar tatil?Okullar hangi vilayetlerde tatil edildi..Kar yağışının etkili olduğu bazı vilayetlerde okullar tatil edildi.İşte o iller..

Uşak'ta eğitime bir gün ara
 
 Uşak Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarında belirtilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında Uşak Valiliği tarafından yapılan toplantının ardından okullar 10 Şubat Salı günü bir günlüğüne tatil edildi.

Uşak Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için İl Merkezi ve İlçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 10 Şubat Salı günü 1 gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca İl geneli ve İlçelerimizde dahil olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personele bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır" denildi.

 
  AĞRI'DA OKULLAR TATİL
 
 Yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşıma merkezli okullar yarın tatil edildi.
 
MUŞ'TA OKULLAR TATİL
 
 Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili oldu Muş merkez ve tüm ilçelerde yarın okullar tatil edildi.
 
KARS'TA OKULLAR YARIN DA TATİL
 
 Yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü Kars merkezde, ilçelerinde ve köylerinde okullar yarın da tatil edildi.
 
Doğu'ya kar yağdı okullar tatil edildi
 
 Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum, Kars ve Ağrı'nın Eleşkirt, Erzincan'ın Tercan ilçelerinde okullar tatil edildi. Erzurum, Ağrı, Erzincan, Kars, Muş ve Ardahan'da bin 585 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi.
 
 Doğu Anadolu Bölgesinde dün akşam başlayan kar yağışı sabaha kadar aralıksız devam etti. Kar yağışı nedeniyle Erzurum'da bin, Ağrı'da 270, Erzincan'da 160, Kars'ta 76, Muş'ta 64, Ardahan'da 15 olmak üzere toplam 1585 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığından 53 ekip köy yollarını açmak için seferber oldu.
 
OKULLAR TATİL
 
 Erzurum'un Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Kars merkez ve Arpaçay, Ağrı'nın Eleşkirt, Erzincan'ın Tercan ilçelerinde okul öncesi, ilköğretim okulları ve liseler bugün yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Kamuda çalışan engelli ve hamilelere de kar tatili izni verildi. Okullarda eğitim- öğretime 10 Şubat sabahı yeniden başlanacak.
 
 Kar kalınlıkları Erzurum'da 35, Ağrı'da 30, Ardahan'da 21, Kars'ta 15 santime ulaştı. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Konaklı'da 160, Palandöken'de 150, Sarıkamış'ta 85 santimi buldu. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü kar yağışının giderek şiddetini artıracağını ve Perşembe gününe kadar devam edeceğini bildirdi.
 
Karlıova'da okullara 2 gün kar tatili
 
 Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle, bugün ve yarın olmak üzere ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki okullar 2 gün tatil edildi.
 
 Karlıova İlçe merkezinde dün akşam başlayan kar yağışı, bugün başlaması gereken eğitimi engelledi. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Karlıova'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu. İlçede kar yağışı hala devam ederken, özel idare ve belediye ekipleri, kar temizleme araçları ile yoğun bir şekilde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.
 
ARDAHAN GÖLE'DE OKULLARA KAR TATİLİ
 
Ardahan'da gün boyu etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Göle ilçesinde okullar, yarın için 1 günlüğüne tatil edildi. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de bir gün süre ile idari izinli sayılacak.
 
BİTLİS'TE EĞİTİME KAR ENGELİ
 
Yoğun kar yağışının devam ettiği Bitlis'te Valilik tatil kararı aldı. Bitlis Valiliği, Bitlis merkez ile merkeze bağlı köylerde yarın için ilk, orta ve liselerin tatil edildiğini bildirdi. Bitlis kent merkezindeki kar kalınlığı ise yaklışık 30 santimetreyi buldu.

 

Bu haber toplam 2555 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim