• BIST 9645.02
  • Altın 2417.905
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.8064
  • Siirt 19 °C

Kuruyemiş almak için yemisim.com uğrayın!

Kuruyemiş almak için yemisim.com uğrayın!
Yağlı olması sebebi ile kilo aldırıcı ve zararlı görülen kuruyemişin, aslına bakarsanız küçük bir araştırma ile bile çokta faydalı besinler olduğunu keşfedeceksiniz.

Örneğin, Oxford Üniversitesi'ndeki bir araştırmaya göre, kuruyemiş yemeniz için 6 neden isterseniz eğer; Zayıflatır: Yer fıstığı, kan şekerinizi yükseltmez. Yağ depolanmasını yavaşlatır, hem de sık sık acıkmanızı önler.

Bağışıklık: Yer fıstığında hastalık önleyici antioksidan var. Kalp: Fıstık, fındık ve badem, doymuş yağ seviyesini azaltarak kalbi koruyor. Kolesterol: Her gün bir avuç badem yiyenlerde, kötü kolesterol düşüyor. Kansere karşı: Fındık, fıstık ve cevizde, kanser düşmanı selenyum var. Beyin: Ceviz, beyin sağlığını koruyor. Mesela çok sevilen ama fazla yağlı olduğu düşünülen fındık faydaları saymakla bitmiyor. Enerji verici ve besleyicidir.

Cinsel gücü artırmaya etki eder. Böbrek rahatsızlıklarında, güç ve dikkat gerektiren durumlarda yararlıdır. Böbrekteki kum ve taşları döker. Etten uzak durması gerekenler için iyi bir protein kaynağıdır. Mide rahatsızlığı, damar sertliği ve yüksek tansiyonu olanlar fındığı nadiren ve az yemelidir. Yalnız olarak tüketilmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle birlikte yenmemelidir. Damar sertliği ve kolesterolü olanlar fındıktan uzak durmalıdır.

Diğer çok kıymetli ceviz ve ceviz içi çeşitlerinden her biri de aynı özelliklere sahiptir. Ceviz Damar sertliğini önler, enerji sağlar, şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır. Verem mikrobuna karşı korur. Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar. Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir. Badem ise; sinirleri güçlendirmekte birebirdir. Göğüs hastalıklarını, beden ve zihin yorgunluğunu giderir.

Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur. Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir. Badem yağı ise hazımsızlığa iyi gelir. Anavatanı harikalar diyarı Antep’ e özgü olan Antep fıstığı ise; Bol protein ve E vitamini içerir. Bronş, akciğer rahatsızlıkları ve cinsel yetersizlikte çok faydalıdır. Ruhi çöküntü ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Hava ile temas ederse zararlı hale gelir.

Bu haber toplam 3739 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim