• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • Siirt 5 °C

MEB Bakanı Nabi Avcı'dan Hüseyin Çelik'e kar Yanıtı ..!!

MEB Bakanı Nabi Avcı'dan Hüseyin Çelik'e kar Yanıtı ..!!
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Milletvekili Çelik'in 'kar tatili' eleştirisi ile ilgili bir açıklama yaparak Geçen hafta 10 günden beri Türkiye mevsim normallerinin üzerine pek çok vilayetimizde kış şartları yaşıyor. Ben bu konuda sayın Hüseyin Çelik’in uy

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eşi özel sektörde çalışan öğretmenlerin yer değiştirme talepleri konusunda 'en az 3 yıl sigortalı olarak çalışma şartı' getiren Başbakanlık Çerçeve Yönetmeliği yerine bu yıl eski yönetmeliği uyguladıklarını belirterek "Bir yıl sigortalı çalışma koşulunu yerine getiren eşler ve eşi 1 yıl çalışmış olmak koşulunu yerine getiren öğretmenler de yer değiştirmesi talebinde bulunabilecekler" dedi.


Eskişehir Valiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Türk Dünyası Vakfı’nın mütevelli heyet toplantısı vesilesi ile kente geldiğini belirten Bakan Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti sıfatı 1,5 yıl devam ettiğini, daha sonra Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın yasa gereği görevini tamamladığını belirtti. Ancak hizmetlerin bitmediğini, bitmeyecek, devam eden hizmetler olduğunu anlatan Avcı, "Yürürlükte olan projelerimiz var, tamamlanması gereken projeler var. Tüm bunları tamamlamak ve üzerine yenilerini ilave etmek için Türk Dünyası Vakfı’nı kurduk. Aynı çoğulcu anlayışla Eskişehir’deki tüm paydaşların söz sahibi olacağı bir yapılanmayla geçtiğimiz hafta vakfın genel kurulunu gerçekleştirdik. Bugün de vakıf mütevelli heyetinin toplantısını yaptık ve yürümekte olan projelerdeki son durumu gözden geçirdik. Bundan sonra yapacaklarla ilgili planlamalarımızı gözden geçirdik. İnşallah 2015’de Eskişehir için de ülkemiz için de yeni ve hayırlı hizmetlere vesile olacak bir yıl olacaktır diye dua ediyoruz" dedi.


Bakan Avcı, gazetecilerin yönelttiği 5-9 Ocak arasında özür durumuna bağlı yer değiştirmeler, okulların tatil olması ile ilgili Ak Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik'in kar tatili eleştirisiyle ilgili soruları da cevaplandırdı. 


ESKİ ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ UYGULUYORUZ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özür durumu atamaları başladığını, müracaatlar neticelenmeden kaç kişinin, hangi alanda ne kadar yer değiştirme talebi olacağını şimdiden söylemenin mümkün olmadığını belirterek, "Ama biz bu yer değiştirme talebinde bulunacak öğretmenler için gerekli kolaylıkları, düzenlemeleri yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı olarak olarak eşi özel sektörde çalışan öğretmenlerimizin yer değiştirme talebinde bulunabilmeleri için biliyorsunuz bütün kamu görevlileri için gerekli olan, Başbakanlık Çerçeve Yönetmeliğinin gereği olan en az 3 yıl sigortalı olarak çalışma şartı var idi, hala da var.

MEB Bakanı Nabi Avcı'dan Hüseyin Çelik'e kar Yanıtı ..!!

Fakat biz bu yıla mahsus olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki öğretmenlerin özür durumu yer değiştirmelerinde henüz çerçeve yönetmeliğine uyarlamadığımız eski yönetmeliğimizi uyguluyoruz. Bir yıl sigortalı çalışma koşulunu yerine getiren eşler ve eşi 1 yıl çalışmış olmak koşulunu yerine getiren öğretmenler de yer değiştirmesi talebinde bulunabilecekler" dedi.


MİLLETVEKİLİ ÇELİK'İN 'TAR TATİLİ' ELEŞTİRİSİ


Milletvekili Çelik'in 'kar tatili' eleştirisi ile ilgili de Bakan Avcı şunları söyledi;


"Geçen hafta 10 günden beri Türkiye mevsim normallerinin üzerine pek çok vilayetimizde kış şartları yaşıyor. Ben bu konuda sayın Hüseyin Çelik’in uyarısına teşekkür ederim, ama Milli Eğitim Bakanlığı kurumsal kültürü çok gelişmiş bir bakanlıktır. Ben burada öncelikle bu şartları en ince detayına kadar değerlendiren, tüm parametreleri hesaba katarak bu nihai kararları oluşturan sayın valilerimize, il milli eğitim müdürlerimize, kaymakamlarımıza, ilçe milli eğitim müdürlerimize bu süreçte gösterdikleri dirayet, feraset ve basiret için çok teşekkür ediyorum. Bizim önceliğimiz, çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizi sağlığıdır, güvenliğidir. Her şey ondan sonra gelir. Valilerimiz de, kaymakamlarımız da, il milli eğitim müdürlerimiz de, ilçe milli eğitim müdürlerimiz de bu konuda fevkalade isabetli kararlar aldılar ve uyguladılar.


Kendilerine teşekkür ediyorum ayrıca bu şartlarda hizmetlerin aksamaması için sadece milli eğitime ilişkin hizmetler değil, ulaşım, sağlık ve güvenlik hizmetlerinin aksamaması için olağanüstü gayret gösteren Karayolları Genel Müdürlüğümüze, AFAD’a, elektrik idarelerine, ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir kere daha okul yöneticilerimizin, eğitim yöneticilerimizin sadece kış şartlarına ilişkin olarak değil, 19’uncu Milli Eğitim Şurası’nın temel kararları ve gündem maddelerinden bir tanesi de okul güvenliği konusuydu. Okul güvenliği demek öğrenci güvenliği demektir, öğretmen güvenliği demektir, çalışan güvenliği demektir. Dolayısıyla bu konularda tüm eğitim yöneticilerimizin basiretli çalışmalarını sürdürmelerini bekliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1875 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim