• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 29 °C

Seks hafızaya iyi geliyormuş

Seks hafızaya iyi geliyormuş
SİİRTAJANS.COM-Dünya Hafıza Şampiyonu çok ses getirecek bir iddia ortaya attı.Bakın Dünya Hafıza Şampiyonu'nun bomba iddiası neymiş?

Ortaya atılan ilginç iddianın sahibi Dünya Hafıza Şampiyonu 32 yaşındaki Ed Cooke. Ona göre sekse dair düşüncelerin ve imgelerin bir şeyi hatırlamakta yardımcı oluyor.

Ed Cooke'a göre eğer bir şeyi hatırlamak istiyorsanız o konuyu seksle bağdaştırın. İşte o zaman hatırlamak istediğiniz şeyi asla unutamazsınız.Cooke, eski çağlarda politikacıların, halka karşı konuşma yaparlarken metinleri hatırlamak için zihinlerinde böyle bir bağ kurduklarını belirtiyor. Ayrıca şiddet, küfür gibi şeyler de yine seksle aynı etkiyi yapabiliyor. Yani hatırlamayı kolaylaştırıyor.

Cooke, 1 saat içinde bin tane numarayı ezberleyebiliyor ve 2 dakika içinde de numaralı kartları doğru bir şekilde sıraya dizebiliyor. Oxford Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi gören genç adama göre hafızanın bir "sırrı" yok ve insanoğlu kötü şeyleri hatırlamakta her zaman iyi şeyleri hatırlamaya oranla daha başarılı. Yani Cooke'un başarılarına bakılacak olursa onun tavsiyelerini dinlemek başarıyı getirebilir.

Bu haber toplam 2657 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim