• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • Siirt 11 °C

Siirt Belediyesi'nden Fiyat ve gramaj denetimleri

Siirt Belediyesi'nden Fiyat ve gramaj denetimleri
Belediye zabıta ekipleri, döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak "haksız kazanç" elde edilmesini engellemek amacıyla denetim yaptı.

Belediye Başkanı V. Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatı üzerine çalışmalarını sürdüren zabıta ekipleri, Siirt’te ki marketlerde fiyat ve etiketleri kontrol etti. Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Ali Aytek ve Zabıta Ekipleri, markette rafları dolaşarak etiketleri inceleyip fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalıştı.

Marketlerde yapılan denetimlerde zabıtalar, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatlarını karşılaştırdı. Denetimlerde ayrıca, satışa sunulan ürünlerin gramaj kontrolleri de yapıldı. Zabıta ekipleri, reyon fiyatıyla kasa fiyatının farklı çıktığı marketler hakkında idari yaptırım tutanağı uygulandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Ali Aytek, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı V. Ceyhun Dilşad Taşkın’ın talimatı üzerine tüketici haklarının korunması amacıyla denetimler yaptıklarını söyledi.

Aytek, “Siirt Belediye Başkanlığı olarak düzenli olarak denetimlerimizi yapıyorduk. Daha önce hijyen ve ürünlerin son kullanım tarihlerini kontrol ediyorduk. Türkiye’de yaşanan krizden sonra Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz marketlerde fiyat kontrolü yapıyor. Şuan gördüğümüz bazı eksikler zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından tespit edilerek idari yaptırım tutanağı uygulandı. Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam edecek. Burada vatandaşlarımız rahat olsunlar. Vatandaşlardan ricamız alışveriş yaparken gözlerine çarpan bir anormallik varsa bunu ilgili birime iletsinler. Bizlerde belediye olarak her türlü işlemi yapmaktan geri kalmayacağız” dedi.

Bu haber toplam 4669 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim