• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 26 °C

Siirt Üniversitesi'nde Sevgi mağazası açıldı Siirt Haberleri

Siirt Üniversitesi'nde Sevgi mağazası açıldı Siirt Haberleri
Siirt’teki ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri, giyim ihtiyaçlarını Türk Kızılayı Siirt Şubesi’nce oluşturulan “Türk Kızılayı Sevgi Mağazası”ndan ücretsiz karşılayabilecek.

Öğrencilerin yüzünü “Sevgi Mağazası” güldürecek

Siirt Üniversitesi’nde (SİÜ) eğitim gören ve üniversite yönetimi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrenciler, Kezer Yerleşkesi’nde kurulan ve içinde 10 bin parça giyim eşyasının bulunduğu Sevgi Mağazası’ndan, belirlenen limitler doğrultusunda istedikleri ürünleri ücretsiz olarak alabilecek.

Rektör Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı açıklamada, üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerinde kurum ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğine her zaman hazır olduklarını söyledi.

İŞTE O MAĞAZADA BULUNANLAR

Türk Kızılayı’nın 16’ncı Sevgi Mağazası’nın üniversitelerinde kurulmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Erman, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının belirlediği kriterlere göre ihtiyaç sahibi olan öğrencilerin mağazadan temel giyim ihtiyaçlarını karşılamalarının sağlanacağını belirtti.

Türk Kızılayı’nın üniversite ile yaptığı iş birliğini çok önemsediklerini kaydeden Murat Erman, açılan mağaza ile bu iş birliğinin daha da pekiştiğini dile getirdi.

Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık da 100 metrekare alanda kurulan Sevgi Mağazası’nda ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere ayakkabı ve giyim ürünlerinin yer aldığını bildirdi.

“Mağazaların 16’ncısını Siirt’te açıyoruz. Bu mağazayı açabilmemiz için böyle bir talebimiz oldu. Sayın Rektörümüz bu konuda gönlüyle, üniversitenin fiziki yapısıyla bize sonsuz destek verdi. Mağazamızda para geçmiyor. Tamamen hayırseverlerimizin destekleriyle kuruldu. Siirtli esnafımız da bizlere ulaşıp, içerisinde giysi ve ayakkabıların yer aldığı kolileri gönderiyorlar. Hayırseverlerimizin de destekleriyle inşallah ihtiyaç sahibi bütün öğrencilerimize ulaşacağız.”

Yener Tanık, mağazanın düzenlenecek törenle ihtiyaç sahibi öğrencilerin hizmetine gireceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1857 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim