• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 29 °C

SİİRT’TE 98 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

SİİRT’TE 98 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI
Vali Tutulmaz, öğrencilerin Karne heyecanına ortak oldu.

Siirt'te eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle öğrencilere karne dağıtıldı.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 4 bin 175 öğretmenin görev yaptığı il genelinde; 98 bin öğrenciye karne dağıtıldı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 2015-2016 eğitim- öğretim yılının sona ermesi nedeniyle, Siirt Merkez Alpaslan İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Karne dağıtım töreninde, başarılı öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Tutulmaz, 2015-2016 Eğitim – öğretim yılsonu tatilinin tüm eğitim camiasına ve ilimize hayırlı olmasını diledi.

 

Yıl boyunca yapılan sınavlarda başarılı öğrencileri tebrik ederek, karne dağıtan Vali Tutulmaz, öğrencilerden yaz tatilini çok iyi değerlendirmelerini, sosyal aktivitelere katılmalarını ve bol bol kitap okumalarını istedi.

 

Alpaslan İlkokulunda görev yapan ve emekliye ayrılacak öğretmenlere de Plaket ve hediyeler veren Vali Tutulmaz,‘Eğitim herkesin önceliği olmak zorundadır. Çünkü eğitilmiş bireyler, gelecekte en büyük güvencemiz olacaklardır. İyi bir nesil yetiştirmek büyük bir emek ister, bu emeğin de mimarları değerli öğretmenlerimizdir. Kendilerini tebrik ediyorum.’ dedi.

 

İlimizin eğitimdeki başarı grafiğinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Vali Tutulmaz, ‘Eğitimdeki başarı oranının Türkiye ortalamasına yaklaştığını, burada emeği geçen tüm eğitim camiamıza, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İlimizin de bulunduğu coğrafyada birçok il de eğitimler bu yıl yeterince yapılamadı. Ancak çok şükür Siirt’imizin hiçbir köyünde, beldesinde bir gün bile eğitim aksamadı. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarımızın temelinde de bu anlayış yatmaktadır. Hedefimiz, gelecek yıl Türkiye ortalamasını yakalamaktır.’ Şeklinde konuştu.

 

Tören, sınıflarda öğrencilere karne ve başarı belgelerinin dağıtılması ile sona erdi.

  

Törene, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Siirt Maarif Müfettişleri Başkanı Mehmet Karakış, mube müdürü İsa Güneş, öğretmenler

Bu haber toplam 2146 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim