• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Siirt 14 °C

Tofaş'ta şok gelişme CEO görevden ayrıldı!

Tofaş'ta şok gelişme CEO görevden ayrıldı!
Tofaş'ta şok gelişme CEO görevden ayrıldı!Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ(TOFAŞ) Üstyöneticisi (CEO) Kamil Başaran görevinden ayrıldı.Başaran'ın yerine jet hızı ile Cengiz Eroldu atandı.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ(TOFAŞ) 'ta flaş gelişme yaşandı.CEO Kamil Başaran görevinden ayrılınca yerine Cengiz Eroldu atandı.

Tofaş'tan yapılan açıklamaya göre, 20 Ocak 2012 tarihinden bu yana şirketin üstyöneticisi olan Kamil Başaran 3 yıllık görev süresini tamamladı ve görevini Cengiz Eroldu'ya bıraktı. 30 yıla ulaşan çalışma hayatının 25 yılında Tofaş'ta çeşitli görevlerde bulunan Başaran'dan 14 Ocak itibarıyla görevi devralan Eroldu, 7 yılı üst düzey yöneticilik olmak üzere, 19 yıldır Tofaş'ta görev yapıyor.
Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, görev değişimine ilişkin yaptığı değerlendirmede, uzun yıllardır Tofaş'a sağladığı önemli katkılar ve başarılı liderliği için Başaran'a teşekkür etti.

Tofaş'ın Türk otomotiv sanayisine sağladığı katkıların artarak devam etmesi yolunda Başaran'ın önemli görevler üstlendiğini belirten Koç, şunları kaydetti:

"Gerek Doblo'nun yenilenmesi, biri yeni sedan, diğerleri station wagon ve hatchback olmak üzere üç yeni binek araç projesinin başlatılması, gerekse de Doblo'nun ABD 'ye ihracatı gibi büyük yatırım kararlarının hayata geçirilmesinde rol oynayan Başaran, Tofaş'ın global bir şirket olması yolunda önemli katkılar sağladı. Şirketimize 25 yıldan fazla hizmet eden Başaran'a teşekkür ediyorum. Başaran'ın görev süresinin tamamlanmasıyla CEO'luk görevine atanan Tofaş CFO'su Cengiz Eroldu da Tofaş'ı en iyi tanıyan ve şirketin değişim sürecinde önemli rol alan yöneticilerimiz arasında yer alıyor. Eroldu'nun, Tofaş'ın yatırım yolculuğuna en iyi şekilde liderlik edeceğine yürekten inanıyorum. Tofaş'ın, bugüne kadar elde ettiği başarılar, toplumsal hayata sağladığı faydalar ve benimsediği sürdürülebilir yönetim anlayışıyla, ülke ekonomisine ve sektöre yarattığı katma değer Eroldu'nun yönetiminde artarak devam edecek."

(TOFAŞ'ın yeni CEO'su Cengiz Eroldu)
Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi Başkanı ve Tofaş Yönetim Kurulu Üyesi Alfredo Altavilla ise görevlendirmeye ilişkin, "Sayın Başaran, geçtiğimiz üç yılda, Tofaş'ın geleceğini inşa etme yolunda, büyük atılımlara liderlik etmiş, stratejik roller üstlenmiştir. Tofaş, bu dönemde ulaştığı endüstriyel yetkinlikleriyle FCA dünyasında en üst seviyeye ulaşırken, Ar-Ge faaliyetleriyle de öne çıkmış, art arda devreye alınan yeni model yatırımları, Tofaş'taki gelişimin birer yansıması olmuştur. Aynı dönemde inovasyon ve sürdürülebilir yönetim alanlarında atılan adımlar ise şirketin gelecek bakış açısını ortaya koymaktadır. Bunları, Tofaş için kilometre taşı niteliğinde kazanımlar olarak değerlendiriyorum. Sayın Başaran'a Tofaş'ın gelişimine sağladığı katkılarından ve başarılı liderliğinden ötürü teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Tofaş'ın hızlı büyüyen bir şirket olduğunu belirten Altavilla, "Bayrağı devralan Sayın Eroldu'nun uzun yıllara dayanan tecrübesi ve vizyonuyla Tofaş'ın büyümeye devam edeceğine, küresel arenadaki etkinliğini arttıracağına olan inancım tamdır. Tofaş'ta şu ana kadar çok değerli çalışmalara imza atmış olan Sayın Eroldu'ya yeni görevinde başarılar dilerim" ifadesine yer verdi.

CENGİZ EROLDU KİMDİR?

Tofaş'ta 1995 yılından bu yana çalışan Cengiz Eroldu, kariyerine 1989 yılında Koç Holding'de başladı. Tofaş'ta 1995-2007 yıllarında mali ve finansman alanlarında farklı sorumluluklar üstlenen Eroldu, 2008'den beri CFO olarak görev başlamıştı.

Lise öğrenimini İtalyan Lisesi'nde tamamlayan Eroldu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Eroldu, 1995 yılında İtalya'da Roma LUISS Üniversitesi'nde MBA derecesini aldı. İleri seviyede İngilizce ve İtalyanca bilen Eroldu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim