• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Siirt 13 °C

Vali'den yeni Halk Eğitim Binasına ziyaret

Vali'den yeni Halk Eğitim Binasına ziyaret
VALİ ATİK, YENİ HALK EĞİTİM MERKEZİ BİNASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Ali Fuat Atik, yapımı tamamlanarak halkın hizmetine sunulan yeni Halk Eğitim Merkezinde denetim ve incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle terör örgütü PKK/PYD yandaşlarının Siirt'te gerçekleştirdiği saldırılarda ateşe verilen Siirt Halk Eğitim Merkezi, Yeni Mahalle'de inşa edilen 14 milyon liralık modern binasına taşınarak, hizmet vermeye başladı.

Yeni Hak Eğitim Merkezini gezerek inceleyen Vali Atik:” 6-7 Ekim olaylarında Siirt’te Okul, Kütüphane, Sağlık ve eğitim yuvalarını ateşe vererek yakan bölücü terör örgütü ve yandaşlarının bu insanlık dışı eylemleri tarihin karanlık sayfalarında yerini almıştır. Bu hain saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. Şiddetle lanetliyorum”dedi.

Eski binanın önce yağmalandığını daha sonra ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildiğini hatırlatan Vali Atik, yeni modern halk eğitim merkezinin, 700 kişilik konferans salonu, 100 kişilik cep salonu, spor salonu ve çok sayıda atölye ve dersliğin yer aldığını ifade ederek, merkezin kentin eğitim, kültür, sanat vb. alanlarda önemli bir ihtiyacı karşılayacağını sözlerine ekledi.

Vali Atik daha sonra Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Deniz Edip’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, başarılar diledi.

Ziyaret sonrası Vali Atik, İl Milli Eğitim yetkilileri ile düzenlediği toplantıda eğitim sorunlarını masaya yatırdı.

Bu haber toplam 70147 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim