• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Siirt 8 °C

Siirt'te bayram öncesi gıda denetimleri hızlandı

Siirt'te bayram öncesi gıda denetimleri hızlandı
Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Gıda Ürünlerinde Ramazan Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü Ramazan Ayı sebebiyle vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için başta tatlıcılık, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetimlerini artırdı.

 

Gıda işletmelerine yönelik 2018 yılında 2.013 olan denetim sayısı, 2019 yılı ilk altı ayında 1.282 oldu. Gıda işletmelerine yapılan denetimler mümkün olduğunca uyarıcı ve bilgilendirici mahiyette yapılmakta ise de mevzuata ve uyarılara uymayan işletmelere son bir yılda 239.391,00 TL. idari para cezası kesilmiştir. Tüm Gıda İşletmeleri Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’nde kayıt altına alınmaktadır.

 

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri İl genelindeki işletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları, gıda maddelerinin muhteviyatını, işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü, işletme sahipleri ile çalışanların gıda güvenliği ve personel hijyenleri kontrol edilerek mevzuatlar doğrultusunda numune alma işlemlerini sıklaştırdı.

 

Siirt’te gıda denetimleri, konularında uzman resmi gıda kontrol görevlileri tarafından 7 gün 24 saat yapılmaktadır. ''En İyi Denetçi Tüketicidir'' ilkesi ile vatandaşlarımız alış-verişlerini yaparken gıda ürünleri ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda İl Müdürlüğümüzün 223 23 31 no'lu telefonunu veya Alo 174 Gıda Hattını arayarak şikâyetlerini iletmeleri durumunda Gıda Denetim Ekiplerimiz tarafından gerekli denetim ve incelemeler yapılacaktır.

Bu haber toplam 17966 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim