• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • Siirt 9 °C

Siirt'te uyuşturucuyla mücadele toplantısı yapıldı

Siirt'te uyuşturucuyla mücadele toplantısı yapıldı
Uyuşturucu maddeye karşı Siirt'te neler yapıldığının ve neler yapılacağının ele alındığı bir koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya Siirt Valisi başkanlık etti

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

 

Valilik Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya; Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, Vali Yardımcıları Bünyamin Kuş, Yunus Koç, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Yener Tanık,  ilgili kurum müdürleri ve kurul temsilcileri katıldı.

 

Halk Saafis-001.jpgğlığı Müdürü Dr. Erol Ömür Emre, uyuşturucu ile ilgili sunum yaparak, kurul üyelerine 2015-2016 yılında Siirt’te uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında genel bilgiler sundu.

 

Daha sonra Halk sağlığı Müdürlüğünde görevli Psikolaglar tarafından, slayt gösterimi eşliğinde, kurul üyeleri bilgilendirildi.

 

Uyuşturucu ve madde bağımlığı ile ilgili mücadelenin önemine değinen Vali Tutulmaz, ilgili kurum ve kuruluşların üstüne düşen görevlerini yerine getirmesi, hazırlanan stratejik eylem planı ile madde bağımlılığı hakkında farkındalık yaratmak, önleme, koruma ve sonuç alıcı çalışmaların sahada yapılarak, kurumların eşgüdüm içerisinde faaliyetlerini yürütmesi gerektiğini belirtti.

 

Vali Tutulmaz, sadece kamu kuruluşlarının değil, halk ve sivil toplum örgütlerinin de insan sağlığını tehdit eden uyuşturucu madde ile mücadele konusunda önemli sorumluluklar taşıdığını sözlerine ekledi.

 

Toplantıda; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında imzalanan protokol ile “Sosyal Rehabilitasyon Aracı Projesi” ile il merkezindeki ortaöğretim kurumları ile 5 Meslek Yüksek Okulunda eğitim verildiği ayrıca Siirt Devlet Hastanesi bünyesinde Uyuşturucu kullananların tedavilerinin yapılması amacıyla bir Poliklinik kurulduğu ve hastalara hizmet verildiği belirtildi.

 

Toplantı, kurul üyelerinin görüş ve önerileri ile sona erdi.

 

Bu haber toplam 5231 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim