• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 19 °C

3. Siirt Kitap fuarı, kitapseverlere kapılarını açtı

3. Siirt Kitap fuarı, kitapseverlere kapılarını açtı
Siirt Valiliğinin ev sahipliğinde, “3. Siirt Kitap Fuarı”, 29 Mart-03 Nisan tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açtı.

Siirt Valiliği tarafından bu yıl 3. düzenlenen “Siirt Kitap Fuarı" daha zengin bir içerikle “Her kitap yeni bir dünya” sloganı ile kitapseverlerin ziyaretine açıldı.

icerik-002.jpg

"Bir Kitaptır Siirt, Üç Dilde Yazılan" sloganıyla 3 yıl önce başlayan ve her yıl daha da gelişerek birbirinden farklı alanlardaki kitapları Siirt’lilerle buluşturan fuarda, 50 yayınevi ve 25 seçkin yazar yer alıyor.

fghdfghdfg.jpg

Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, 3. Kitap fuarının düzenlemesinden dolayı büyük gurur duyduğunu belirterek, Kitap satın almak yetmez, kitabın okunması gerektiğini ve Fuarların okumak için büyük bir fırsat olduğunu, ifade etti.

Sırma, Kitap Fuarının Siirt başta olmak üzere, Türkiye ve bütün İslam âlemine, dünyaya hayırlara vesile olmasını diledi.

fghdfg.jpg

Siirt Ak Parti Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay ise,’ Siirt’in bir kültür şehri haline gelmesi, Siirt’in kültürüyle yeni aydın insanlar yetiştirmesi, memleketine hayırlı evlatlar yetiştirmesi hususunda kitap fuarı çok çok önemli bir hatıra olacaktır. Kitap fuarı kurumsallaşırsa ayrı bir kültürel umde oluşturacaktır, insanlarımız için. Ayrıca buradan çok güzel insanların yetişmesinde de önemli bir basamak taşı rolü oynayacaktır.’ dedi.

dfghdfg.jpg

Aktay, Kitaplarını okuduğumuz çok değerli hocamız, değerli büyüğümüz Profesör Doktor İhsan Süreyya Sırma ile yıllar sonra kitap fuarında ve çeşitli etkinliklerde beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belitti.

Vali Mustafa Tutulmaz is yaptığı konuşmada;29 Mart-3Nisan 2016 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan  3. Siirt Kitap Fuarına 25 yazar ve 50 yayınevinin katıldığını belirtti.

dfghd.jpg

Vali Tutulmaz, ‘3 yıl önce toprağa atılan tohumun yeşerdiğini ve kitap fuarının ilimize büyük bir katkısı olduğunu belirterek, çevre illerde yaşanan olayların ilimizde fazla olmasının sebebi de ilimizde okuma oranın yüksek olmasından da kaynaklandığını okuyan yerlerde sıkıntıların yaşanmadığını’ söyledi.

Kitap Fuarının geçmişten geleceğe bir köprü oluşturacağını ifade eden Vali Tutulmaz, ‘geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Siirt’in çok zengin bir kültüre sahip olduğunu’ ifade etti.

dfghdfghdfgh.jpg

Siirt Kitap Fuarının bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini dile getiren Vali Tutulmaz: ‘Geleceği Kitapla Kurmak’ sloganıyla başladığımız kitap fuarı, bu yıl ‘Her kitap yeni bir dünya” sloganıyla üçüncü kez yayıncılara, yazarlara ve siz değerli kitapseverlere kapılarını açtı. Okumak ve okutmak gayesiyle bir araya geleceğimiz Siirt Kitap Fuarında 50 yayınevini ve ülkemizin değerli 25 yazarını konuk ediyoruz. Amacımız herkesi okumaya teşvik etmek, okumayı sevdirmek, geleceğimizi kitapla kurma bilincini oluşturmaktır. Pek çok değerli yazarın söyleşiler ve imza günleri düzenleyeceği fuarın geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz okuma ve eğitim projelerinin hem bir meyvesi, hem de bir adım ötesidir.’ diye konuştu.

dfghdfgh-001.jpg

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve  kütüphaneler haftası dolayısıyla en çok kitap okuyanlara çeşitli hediyeler verildi.

 

Bu haber toplam 2540 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim