• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Siirt 26 °C

Aktay, Suriye Rusya'nın ikinci bir Afganistan batağıdır

Aktay, Suriye Rusya'nın ikinci bir Afganistan batağıdır
Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Suriye'de Rusya'yı bekleyen ikinci bir Afganistan batağıdır ve buradan kaçmak zorunda kalacak" dedi.

Güres Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Aktay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de bulunan Rusya güçlerinin zor günler beklediğini dile getiren Aktay, Rusya'nın Suriye'de zor güner yaşayacağını ve uzun süreden beri savunduklarını söyledi.

SURİYE MESELESİ

Aktay yaptığı açıklamada, "Suriye meselesi konusunda herkes Türkiye'nin çok şey kaybettiğini söylüyor. Orada kazanıyor gibi görünen, zaman zaman ortama hakim olmuş gibi görünen güçlerin kazandığını kim söylüyor" diyen Aktay, "Rusya oraya silahlarıyla uçaklarıyla girdi, üs aldı. Sonra millet de zannetti ki Rusya geldi orada kalacak. Suriye'de Rusya'yı bekleyen ikinci bir Afganistan batağıdır ve buradan kaçmak zorunda kalacak. Rusya'nın mevcut ekonomisi ve şartları Suriye'de yeni bir cephe açmaya elverişli değil. Belki açar ama kısa vadeli bir fantezi olarak ve kısa bir macera olarak kalır. Uzatmaya kalkışırsa onu bekleyen büyük bir felakettir ve büyük ihtimal böyle büyük bir felaket Rusya'nın belki nasıl Afganistan'ın işgali Sovyetler Birliği'nin sonu olduysa Suriye işgali de muhtemelen Putin'in sonu olabilir." dedi


 

Bu haber toplam 1555 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim