• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 25 °C

Ali İlbaş'tan Açıklama

Ali İlbaş'tan Açıklama
Ali İlbaş'tan Açıklama

AK Parti Siirt Milletvekili Adayı İlbaş'tan O Haberlerle İlgili Açıklama

AK Parti Siirt Milletvekili Adayı Ali İlbaş, "AKP adayının aşireti HDP'yi destekleyecek" başlıklı haberlerle ilgili açıklamada bulundu.

İlbaş, yaptığı yazılşı açıklamada, bazı haber sitelerinde yayınlanan ve isminin de geçtiği habere ilişkin açıklama yapma gereği duyduğunu belirterek, bugüne kadar herhangi bir aileye güvenerek siyaset yapmadığını söyledi. 
Haberlerde Kiroyi aşireti diye geçen konuya da değinen İlbaş, "Kiroyi, bir aşiret olmadığı, Duderan aşiretinin yedi kolundan biri olduğu ve bu kolun yedi aileden oluştuğu, bu ailelerde de farklı görüşleri benimsemiş bireylerin var olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Siirt'te yaşayan her bir ferdin ideolojik yaklaşımlarını saygıyla karşılıyor ve hiçbir ferdi dünya görüşünden dolayı ötekileştirmiyoruz.

Bütün kamuoyunun ve aziz Siirt halkının bilmesini istediğim bir gerçek vardır ki şahsım olarak asla bir aşirete, aşiret koluna veya herhangi bir aileye güvenerek siyaset üretmedim ve üretmeyeceğim" dedi.

Birilerinin Koçer birinin AK Parti Belediye Başkan Adayı daha sonra da milletvekili adayı olduğundan rahatsız olduğunu belirten İlbaş, "İsmimin bu tür bir haber adı altında geçmiş olmasını, halkımızın bize olan teveccühü olarak toplum nezdindeki saygın ve anlamlı karşılığı olarak görüyor ve kamuoyunda olumlu heyecanlara bağlıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün halklarımızı, yıllarca bölgemize adeta kara bir sis bulutu gibi çöken OHAL’i kaldıran, red,inkâr ve asimilasyon politikalarını ayaklar altına alan, çözüm sürecini başlatarak annelerin gözyaşlarının dinmesine vesile olan, ülkemizi her anlamda şaha kaldıran AK Parti'ye özgürlüğün, demokrasinin, adalet ve kalkınmanın devamı için destek vermeye davet ediyorum" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2596 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim