• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Belediye ve Siirt Heyeti Sakarya’da

Belediye ve Siirt Heyeti Sakarya’da
Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve Siirt Heyeti İlk olarak Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş’u Makamında ziyaret etti.

Sakarya Valisi Coş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Taşkın ve beraberindeki heyete görevlerinde başarılar dilerken ziyaret anısına Büyük Şair ve Mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek"in Osmanlı Türkçesi ile yazılmış Sakarya Türküsü şiiri ve El Yapımı Türk Bayrağı tablosu hediye etti.

Daha sonra Gönül Köprüsü Projesi  kapsamında “Siirt ve Sakarya şehirlerimiz arasında kalıcı hizmetlerin hayata geçirilmesi ve ilişkilerin güçlendirilmesi adına gerçekleşen ziyarette Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve Siirt heyetini makamında karşıladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Siirt heyetini Sakarya’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Sakarya ve Siirt arasında daha önce Gönül Köprüsü Projesi tesis edilmiş, bu kapsamda bir süre önce temaslarda bulunulmuştu. Eylül ayında Sakarya heyeti olarak Siirt’te temaslarımız olmuştu. Bizleri çok iyi misafir eden değerli Siirt ekibini şehrimizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sakarya ve Siirt şehirlerimiz arasında kalıcı hizmetlerin hayata geçirilmesi, ilişkilerin güçlendirilmesi en büyük temennimiz. Toçoğlu, “Siirt dendiğinde akla farklı din ve mensubiyetleri bulunan insanların bir aradalığı gelir; Sakaryamız ise bir kardeşlik coğrafyasıdır. Biz Siirt’te de değerli heyetimize söylemiştik; doğuda yaşananlara batı; batıda yaşananlara doğu duyarsız değildir. Bir ve beraberiz. Kalıcı ilişkilerimizi daha da güçlendirmek en büyük temennimiz. Şehirlerimiz arasında yeni yatırım alanlarının oluşturulması, müteşebbis ruhun daha da canlandırılması en büyük arzumuz. Geçtiğimiz Ramazan ayında Sakaryalı kardeşlerimizin, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin, STK’larımızın yardımları da Siirt’e ulaşmıştı. Güzel bir başlangıç yapmıştık. Bu ilişkinin bugün daha da zenginleştiğini ve geliştiğini söyleyebiliyoruz” dedi.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve beraberinde heyet Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait tesislerde incelemelerde bulundular.

Bu haber toplam 1277 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim