• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 28 °C

Cazibe Merkezleri Programı Siirt'te Tanıtıldı

Cazibe Merkezleri Programı Siirt'te Tanıtıldı
Ülkemizin yeni yatırım hamlesi kapsamında geliştirilen “Cazibe Merkezleri Programı” ilimizde tanıtıldı.

Hükümetimizin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için geliştirdiği yeni yatırım hamlesi kapsamındaki “Cazibe Merkezleri Programı”, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Cazibe Merkezleri Programı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Siirt Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi.

Toplantıya; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Butur, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile İlimizdeki yatırımcı, sanayici ve girişimciler katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz, ‘Ülkemizdeki bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilecek olan özel sektör yatırımlarına yönelik “Cazibe Merkezleri Programı” ön talep başvurularının başladığını belirterek, Cumhuriyet tarihinin en önemli kalkınma programı kapsamında hükümetimiz tarafından sağlanan teşvik fırsatlarının iyi değerlendirilmesi gerekir. Program ile ilimizin istihdamını, kalkınmasını ve sanayisini de daha ileriye taşıyacak fırsatlar sunulmaktadır. Siirt olarak bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz.’ dedi.

Vali Tutulmaz, ‘bölgenin  işsizlik başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal sorunların, terör örgütleri tarafından istismar etmek istedikleri konular olduğunu belirterek, bunları gidermeye  yönelik çalışma yaptıklarını’ söyledi.

İlimizde yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilere, sanayicilere tüm imkânların seferber edileceğini ifade eden Vali Tutulmaz, “Öncelikle burada sizler ve ardından bölge dışındaki yatırımcıları çekmemiz gerekir.  Bizim ömrümüzün önemli bir kısmı teşviklerin konuşulması ile geçti. Hükümetimiz bu cazibe merkezleri ile hayallerin ötesinde bile bir imkânlar sunuyor. Artık bununla da olmuyorsa olmuyor demektir. Bu bakımdan yatırım teşviklerinin çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Yatırım yapmak için yeter ki enerjiniz olsun ve geleceğe yönelik umudunuz olsun. Valilik olarak, yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilere tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz, her türlü desteği vermeye hazırız.’ dedi.

Geçmişte yapılan uygulamalarda yatırımların uygulamadaki yanlışlıklardan dolayı yarım kaldığını belirten Vali Tutulmaz, bu pakette yatırımların tamamlanması için çok önemli fırsatlar sunulduğunu sözlerine ekledi.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise, Başbakanımızın açıklamış olduğu Cazibe Merkezleri Programı’nın son dönemlerde Bölgemizin kalkınması için en kıymetli çalışma olduğunu belirtti.

Cazibe Merkezleri Programının on yıllık bir çalışmanın ve emeğin sonucu ortaya çıktığını kaydeden Altındağ, ‘Bakıldığı zaman dünyada neredeyse yirmi ülkenin bütçesinden fazla 63 milyar dolarlık bir yatırım paketi var. İçinde üretimin ve istihdamın olduğu ve bu bölge’nin ayağa kalkması için ne gerekiyorsa yapılan çok kıymetli bir çalışma. Yani Cumhuriyet tarihimizden bugüne kadar yaklaşık yirmiye yakın teşvik paketi açıklandı. Ama bunun gibi ayağı yere basan, işsizliği önleme noktasında önemli tedbirler alan, göçü engelleyen bir çalışma olmamıştı. Onun için biz bu programa yüzyılın hadisesi olarak bakıyoruz.’ dedi.

Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdal Özçelik tarafından katılımcılara bir sunum gerçekleştirildi.

Kalkınma Bankası aracılığıyla uygulanacak olan paket hakkında bilgi veren Özçelik, paket hakkında ayrıntılı bilgi almak ve yatarım yapmak isteyenlerin ofislerine başvurmaları halinde her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Siirt’te özel sektöre yönelik gerçekleştirilen detaylı bilgilendirmenin ardından “Cazibe Merkezleri Programı” konusunda katılımcıların merak ettikleri sorular cevaplandırıldıktan sonra toplantı sona erdi.

Vali Tutulmaz, toplantı sonrasında girişimcilerle bir süre sohbet etti.

 

 

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim