• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 13 °C

Çocuklara yönelik cinsel istismara tepki

Çocuklara yönelik cinsel istismara tepki
Kadın çalışanlardan “Çocuklara Yönelik Cinsel İstismara” Tepki Belediye kadın çalışanları Karaman’da özel bir vakfa bağlı bir evde çok sayıda çocuğa cinsel istismarda bulunulmasını düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Karaman’da özel bir vakfa bağlı bir evde,  bir öğretmen tarafından çok sayıda çocuğa cinsel istismarda bulunulmasına tepki göstermek amacıyla Siirt belediyesi kadın çalışanları Barış mahallesi Orhan Doğan Kent parkında bulunan Berfin Kadın Danışmanlık merkezi önünde basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen açıklamaya Belediye Eş Başkan Yardımcılarından Elif Akgül Ateş’in yanı sıra belediye bünyesinde bulunan birimlerde çalışan kadınlar katıldı.

Kadın çalışanlar adına Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürümüz Pervim Yürek tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde şiddet olgusunun her geçen gün kendini daha da meşrulaştırdığı bir süreçten geçildiğini ifade ederek, “Okulda, evde, sokakta işte yani şiddet her yerde! İnsanlar sorunlarını çözmede konuşma, tartışma ve empati kurma yerine şiddeti bir araç olarak kullanır hale geldi. Taciz, tecavüz, cinayet, intihar vb. haberlerle neredeyse her gün karşılaşır olduk. Aslında yıllardır var olan fakat son zamanlarda fazlasıyla gündeme gelen ve toplumun adeta kanayan yarası olan “Çocuk İstismarı” da bu şiddetin bir parçasıdır” dedi.

Yürek,  Pozantı ve Şakran cezaevlerinde ayyuka çıkan tecavüz haberlerinin başta cezaevleri olmak üzere bütün resmi kurum ve kadin kuruluşlarda yaşanmakta olan tecavüz olaylarının ortaya çıkarılması açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak,  “Fakat ne hikmetse tecavüz haberleri hemen her yerde engellenmekte üzeri kapatılmak istenmekte, tecavüzle suçlanan kişi ya da kurum aklanmaya çalışılmaktadır. Şuanda Karaman’da “On çocuğun kesin şekilde cinsel saldırıya maruz kaldığı kesinleşmiş, iki çocuğun ise vaka üzerinden uzun zaman geçtiği için cinsel saldırının kesin olarak ispat edilemediği ancak gerçekleşmiş olma ihtimalinin kuvvetli olduğu” belirtiliyor. “Söz konusu cinsel saldırı vakalarının sekizi KAİMDER, ikisi Ensar Vakfı’na bağlı evlerde gerçekleşmiş” ve yaşanan istismarlar 3 yıl sürmüş.  Sınıf öğretmeni Muharrem B. İfadesinde başta ev özlemi çeken gece korkan çocukların zaman zaman yanında yattığını söylese de sonra itiraf ediyorum diyerek  “10 yaşından beri erkeklere ilgi duyduğunu çocuklarla dayanamayıp ilişkiye girdiğini” tedavi olmak istediğini anlattı. Varılan kesin sonuçlara rağmen hala bu vakfın kapatılmaması insanlığa ve çocuklara yönelik işlenecek suçların artmasına neden olacaktır. Bu yüzden çocukların sınıf öğretmeni Muharrem B.’nin müebbet cezasıyla yargılanmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.


kadin-5.jpg

İnsan ve insanlık için iğrenç bir suç olan “tecavüz” olayı kapatılmaya, içerisinde var olan kurumlar aklanmaya, korunmaya çalışıldığını ifade eden Yürek, şunları söyledi. “Bunun bir bakanın hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın yapması insanın içini karartmaktadır. Aile Bakanlığı kısa bir süre önce de ensest fetvası veren Diyanet’i savunmuştu, şimdi de çocuk istismarına kadin rastlanan Ensar Vakfı’nı sahipleniyor. Hiçbir kınama ve tutum alma söz konusu olmadığı gibi, adeta cinsel suçları normalleştiren bir dil kullanılıyor: “Bir kereden bir şey olmaz” demeye getiriyor. Derhal, başta çocuklar olmak üzere tüm toplumdan özür dilemeli, sözlerini geri almalıdır. Bir insanlık suçunun kınanması için kaç kere tekrarlanması gerekir? İnsan hayatını mahveden şeyler bir kerede olur, o çocukların başına geleni hangi itibar temizleyecek? Şu anda Karaman’da hayatları kırılmış çocukları onarmanın ve benzeri suçların tekrarlanmamasının tek yolu, tüm sorumluların yargılanmasıdır”

Çocuk istismarı derken bunun sınırlarının hayli geniş olduğuna da dikkat çekilmesi  gerektiğini ifade eden  Yürek, “Sokak çocuklarından tutun da uyuşturucu meselesinin ulaştığı çocuklar için mecliste çocuk istismarlarının araştırılması ve önlenmesine yönelik araştırma komisyonunun kurulması önerisinin ilk başta kabul edilmemesi ve sonrasında sosyal medya ve toplum kuruluşlarının baskısıyla kabul edilmesi dikkat çekicidir. ‘Erkek egemen devlet ve onun temsilcileri her türlü kirli ve kötü davranışı halının altına süpürmeye devam ediyor. Bu erkek egemen politik tutum, özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz olaylarında kendini net olarak göstermektedir. Miştir’ gibi aslında saçma olan gerekçeler de tecavüz davalarında, sanıkların ceza almaması için harcanan olağanüstü çabaların birer göstergesidir. Bu yüzden kadin bu görevi yürüten tüm kurum ve kuruluşlara seslenerek tarafsız bir tutum içinde hepimizin hassas olduğu çocuk istismarlarına duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Mahkemelerde, sanıklara verilen “iyi hal indirimi” hem insanlığın yüzkarası hem de tecavüz vakalarının artmasındaki birinci derecede etken olduğunu dile getiren Yürek, “Yapılan insanlık suçuna karşı, sanığın ne gibi bir “iyi hali” olabilir diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Yakalanan her suçlu gibi, yakalandığı andan itibaren “pişman” olan, mahkeme süresinde, “iyi” gibi görünmek üzere yaptıkları çaba “iyi hal” olarak görülüp cezalarda indirime gidilmesi, tecavüzcüler için “teşvik” niteliğindedir. Çocuk işçiliğine çocuk istismarına çocuk tecavüzlerine hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1984 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim