• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Siirt 20 °C

İçişleri Bakanı Soylu Çocuk Dünyası Parkının Açılışını Gerçekleştirdi

İçişleri Bakanı Soylu Çocuk Dünyası Parkının Açılışını Gerçekleştirdi
Bir dizi açılış ve toplantılara katılmak üzere Siirt’e gelen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, ilimize “Kardeş Belediyeler” projesi kapsamında Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan, “Çocuk Dünyası Parkı” açılışını gerçekleştirdi.

Bir dizi açılış ve toplantılara katılmak üzere Siirt’e gelen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, ilimize “Kardeş Belediyeler” projesi kapsamında Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan, “Çocuk Dünyası Parkı” açılışını gerçekleştirdi.

Çocuk Dünyası Parkının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, “Şahinbey Çocuk Dünyası Parkımız 14 dönüm üzerinde 109 adet çeşitli oyun gruplarının bulunduğu, 68 adet çatılı bankın konulduğu yeşil alanlarıyla, basketbol sahalarıyla halkımızın huzur içerisinde, çocuklarımızın keyif içerisinde vakit geçireceği bir alana dönüşmüştür. Geceleri vatandaşlarımızın geçirdikleri vakit bizim çok önemlidir. Bunu gururla, huzurla ifade etmek istiyorum. Şahinbey Belediyemiz bugüne kadar şehrimize yaklaşık 4 Milyon TL’lik bir destekte bulunmuştur. Aynı zamanda ekipman, personel ve fikir desteğiyle bizimle şehrimizle birlikte olmuşlardır. Bugüne kadar yaptıkları, bundan sonrada yapacaklarının teminatıdır düşüncesiyle Sayın Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu şahsında bütün Şahinbey Belediyesine teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimizin ihtiyaçları çok fazla. Bu medeniyet ve huzur kenti maalesef yıllarca alması gerektiği ölçüde belediye hizmetlerinden faydalanamadı. Fakat bundan sonra adil devletimizin gücü, kıymetli hemşerilerimizin kahraman Siirtli hemşerilerimizin ve azim milletimizin büyük destekleriyle bu andan itibaren devletimiz adına belediyemizin işletilmeye başlandığı andan itibaren Siirt Belediyesi “ Doğumdan Ölüme Kadar” halkımızın hizmetindedir. 40 dönüm üzerine kurulu olan Kızlar tepesi parkının baştan aşağı yenilenmesi ile ilgili çalışmalarının da başlatıldığını gururla ve mutlulukla belirtmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza, merkezi idarenin bize destek olan bütün siyasetçilerine, bürokratlarına, Sayın Valimize, Sayın Milletvekilimize, bu şehirde huzur kaçırtmayan Devletine, Milletine, geleceğine asırlardır sahip olan kahraman Siirtli hemşerilerime şükranlarımı arz ediyorum. İsmini bir milli kahramanımızdan ve kardeş belediyemizden alan Şahinbey çocuk Dünyası parkımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

 Parkın açılışında konuşan Bakan Soylu, “Çocuklarımızı dağa çıkaran terör örgütü yok olma aşamasına gelmiştir. Geleceğimiz olan çocuklarımızı kimse hayalleri ve ideallerinden alı koyamayacak” dedi.

Bir takım açılış ve toplantılara katılmak üzere Siirt’e gelen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “kardeş belediyeler” projesi kapsamında Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından Siirt’e kazandırılan Bölgenin en büyük ve en modern olma unvanına sahip “Şahinbey Çocuk Dünyası” parkının açılışına katıldı. Açılış programında konuşan Soylu, İçişleri Bakanlığı tarafından yeni başlatılacak, “Biz Anadolu’yuz” projesi hakkında konuştu. Terör örgütünün yol olma aşamasında olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, “Çocuklarımız bunda sonra dağa çıkmayacak, hayalleri ve idealleri gerçekleşecek” dedi. Bakan Soylu şöyle konuştu; “Burada insanlığın, çocukluğun tarifini yapıyoruz. Eğer temiz bir kalp arıyorsak, hep birlikte çocuklara bakmalıyız. Eğer masumiyet arıyorsak, gülen bir yüz arıyorsak ve geleceğe umutla bakan bir yüz arıyorsak çocuklarımıza bakmalıyız. Bugün Şahinbey Belediyesinin Siirt Belediyemizle kardeş belediyecilik çerçevesinde gerçekleşen bu oyun parkı bizim bakışımızın ve anlayışımızın en önemli numunesi olarak burada bulunmaktadır. Bu vesile ile burada bu parkın yapılmasında emeği olan Şahinbey kıymetli Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na değerli Siirt’imiz ve değerli Siirt Belediye Başkanımız Ceyhun Bey’e hepinizin huzurunda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 109 ayrı çocuk oyun grubunun oluşturduğu parkla karşı karşıyayız. Neredeyse çocuklarımızın her birinin farklı bir oyun grubu mevcut olduğu estetik parkın Siirt’imize yakıştığını söylemeliyim. Bugün Siirt’e yapılan asfalt yollarla, yapılan sosyal merkezlerle, alt yapı ve kanalizasyon hizmetlerle hakikaten Eruh Belediyesinden Tillo Belediyesine kadar, bir taraftan Kayabağlar Belediyesi, diğer taraftan Veysel Karani Belediyesine kadar çok güzel hizmetlerin altına imzalar atılıyor. Demek ki, Paralar Terör örgütüne değil de, Paralar vatandaşların hizmetine gidiyorsa, yolda oluyor, çocuk parkı da oluyor, 50 yıl su bekleyen ilçelerimize su geliyor, kanalizasyon hizmetleri de yapılıyor. Burada bizim çocuklarımıza okul yakışır, bizim çocuklarımıza oyun parkı yakışır, bizim çocuklarımıza üzerinde güzel asfalt olan yollar yakışır. Bizim çocuklarımıza hayalleriyle buluşmak yakışır. Onlara öğretmen olmak yakışır, onlara doktor olmak yakışır, onlara hemşire olmak yakışır. Benim Siirt’imi Eruh’umu Baykan’ımı Tillo’mu terörle anmak isteyenlere cevabımız budur. Cumhurbaşkanımız biraz evvel beni aradı siz Siirtlilere selamları var. Siirt programlarını kendilerine arz ettik” dedi.

“BİZ ANADOLUYUZ” PROJESİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni başlatılan “Biz Anadolu’yuz” projesi hakkında konuşan Bakan Soylu,  Proje kapsamında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde iller arası kaynaşma ve tanışma gezi ve programların başlatılacağını belirtti.  Soylu, “Doğu ve Güneydoğu vilayetlerindeki Valilerimiz, 50 bin çocuğumuzu 1 yıl içerisinde kendi illerine davet edilecekler, orada misafir edilecekler, oraların tarihi ve kültürel yerleri ve turistik yerleriyle çocuklarımız buluşturulacak.” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ VE DESTEKÇİLERİ BİZİ HEDEFLERİMİZDEN ALIKOYAMAYACAK

Bugüne kadar kardeşliğimizi bozmak istediler, bunu sağlayamadılar. Bir taraftan ülkemizi terörle anmak istediler. Bunu beceremediler. Bunu gerçekleştiremediler. Bir taraftan istikametimizi hedeflerimizi bozmak istediler, onlara inat bir şekilde terör örgütlerine inat bir şekilde ülkemizi dışarıdan bozmak isteyenlere inat bir şekilde burada bu park açılında birliğimizi, beraberliğimizi ve geleceğimizi ortaya koyuyoruz. Hiç merak etmeyin, 2023’de bizimdir, 2053’de bizimdir, 2071’de bizimdir. Hiç merak etmeyin, zengin bir ülke olacağız, özgür bir ülke olacağız. Bu ülkede huzurun, hürriyetin, özgürlüğün, barışın kardeşliğin, üretimin, büyümenin adımlarını hep beraber atacağız.

ÇOCUKLARA SESLENDİ

Size güzel bir ülke emanet edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde size bütün dünyanın imrenerek izlediği bir ülke emanet edeceğiz. Yapılan hizmetlerle rahat bir şekilde yol alacaksınız. İnancımızı ve kardeşliğimizi doya sıya yaşayabileceğimiz bir memleketi hep beraber kucaklayacağız.

“Çocuklarımızı Dağa Çıkarak, Onları Birer Ölüm Makinesi Haline Getirdiler”

 Sevgili anneler, Bende bir babayım, bir kız evlat babasıyım. Bir şeye hep içim kavruldu.14-15 yaşında kız evlatlarımızı annesinin en çok sevgi verdiği ve aldığı yıllarda dönemde alıp, terörün kucağına ittiler. Onları Kandil’e getirdiler. Onlardan bir terörist, onlardan bu ülkede annelerinin ve babalarının sevgilerinden yoksun ve mahrum bırakan bir insan oluşturmak istediler. Sabahtan akşama kadar çalışıp yorulan babadan yoksun bıraktılar. Evin boş duvarlarına bakmasını sebebiyet verdiler. Bu ülkede İç İşleri Bakanı bir kardeşiniz olarak söylemek istiyorum; Ne zaman dağa genç bir kızımızın çıktığı duyunca içim parçalanıyor. Ocak ayından bu yana terör örgütleri yaptığımız mücadelelerle baskısını milletimiz üzerinden azaltmak zorunda kaldı. Son 3 ayda tarihinin en düşük katılımıyla toplamda örgüte 7 kişinin dağ kadrosuna götürebildiler. Bu terör örgütü için felakettir. Politikamız karalığımız ve milletimizden aldığımız destek ciddi bir şekilde karşılığını bulmaktadır. Sizi mahcup etmeyeceğiz. Bize itimat edin. Bize güvenin, Çocuklarımızı dağa götürüp, onları ölüm makinesi yapmaya çalışanlardan hesabını tek tek sormazsak,”Namerdiz, Namerdiz, Namerdiz” Anneler merak etmeyin. O çocukları hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Çocuklarımızın yeri oyun parkları, onların yeri öğretmenlerimizi yanı, onların yeri inancını öğreneceği Kur-anı Kerim öğreneceği camilerimiz, imamlarımız, hocalarımızın yanıdır. Onların yeri Üniversiteler, onların yeri laboratuarlar, onların yeri dünyadaki gençlerle bilim ve sanat anlamında rekabet etmeleridir. Onun için biz ne yaptığımızı iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize itimat edin. Sizi mahcup etmeyeceğiz. Bu ülkenin adını terörle anmaktan ortadan kaldıracağız. Sadece Huzuru Siirt’e değil, Tüm ülkeye getireceğiz” dedi.

TERÖRLE MÜCADELE ÜLKE EKONOMİSİ GÜÇLENDİRİYOR

Türkiye’de bir yıldır turist sayısı artıyor. Sanayi endeksimiz yükseldi. Tüketici güven endeksimiz yükseldi. İşsizlik azalıyor. Terör bitecek ve işsizlik azalacak. Terör bitecek, çocuklarımız hayalleri ve idealleriyle buluşacak. Terör bitecek buralar fabrika dolacak. Terör bitecek, Anneler onlara inat bir şekilde çocuklarını okula gönderecek,”Rahat edecek” dedi.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, programda kendisini Gaziantep Şahinbey’e davet eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun davetine icap, Siirt’e bir başka park yapılmasının sözünü almasıyla Şahinbey’e gideceğini söyledi. Başkan Tahmazoğlu ise,  olur cevabı verdi.

Yapılan konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Soylu, “Şahinbey Çocuk Dünyası” parkının açılışını gerçekleştirdi.

 

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim