• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 22 °C

İstanbul'da 7 Ocak okullar tatil edildi mi?İşte yanıtı

İstanbul'da 7 Ocak okullar tatil edildi mi?İşte yanıtı
SİİRTAJANS.COM-İstanbul'da 7 Ocak okullar tatil edildi mi?İstanbul'da okullar 6 Ocak'ta kar yağışı sebebi ile tatil edilmişti.Peki 7 Ocak'ta tatil var mı?Detaylar haberimizde.

İstanbul'da 6 Ocak okulların tatili öğrencileri sevindirmişti.Şimdi yarın ne olacağını merak ediyor. 07 Ocak Çarşamba gününün tatil olup olmadığı belli olmadı. 7 Ocak Çarşamba günü okulların tatil olması hakkındaki kararın akşam saatlerinde verileceği düşünülüyor.


İstanbul Valiliği, geceden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle salı günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde 1 gün tatil ilan etti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince, İstanbul'da bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının yarın (salı) öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini artırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'daki kar yağışı, okulların tatil edilip edilmeyeceği ve vatandaşların neler yapması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Şahin şunları söyledi: "Dün özellikle ulaşım güzergâhlarında bütün önlemler alındı. Yollarda yeterince araç ve gereç var. Şuanda ulaşımla ilgili bir sıkıntı yok. Tabi bizim asıl beklentimiz öğleden sonrası ve akşama doğru ile ilgiliydi. Okul tatilindeki bizim hedefimizde zaten öğleden sonra oluşabilecek bir takım mağduriyetlerin önlenmesi noktasındaydı. Biliyorsunuz meteorolojimiz ülke genelinde yaptığı tahminlerde yüzde 90 isabet başarısına sahip. Buna güvenerek biz, dün akşam bu verilere dayanarak okulları bugün tatil ettik. Zannederim tatil kararı isabetli oldu. Çünkü gittikçe şartlar ağırlaşmaya başladı. Çocuklarımızın, engelli vatandaşlarımızın ve hamilelerimizin, kamu personelinden bunların yaşayabilecekleri mağduriyetlerin ve olumsuzlukların önüne geçmeye çalıştık."  İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak'ta bir gün süreyle ara verilmişti.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bilhassa, öğleden sonra etkisini artırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

Bu haber toplam 3127 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim