• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Karayolu Güvenliği toplantısında başıboş hayvan önlemi kararı

Karayolu Güvenliği toplantısında başıboş hayvan önlemi kararı
Siirt’te "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" toplantısında başı boş hayvan konusu gündeme geldi.

Siirt’te "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" kapsamında oluşturulan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantısı,Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan kurul üyeleri katıldı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Trafik Tecil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından ilgili kurum ve kuruluşların 2016 yılında yaptığı çalışmalar ile 2017 yılı hedefleri, sunu eşliğinde aktarıldı.

Trafik güvenliği eylem planı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz,İnsan hayatı ve trafik güvenliği açısından, herkesin yasalarca belirlenen kurallarına uyması gerekir. Gelişmiş ülkeler ile az gelişmiş ülkeler arasındaki en önemli fraklardan birisi, kurallara uymaktır.Güvenli trafik için hem yayalar hem de sürücüler kendilerine düşen görevi bilmeli, kurallara uymalı. Trafikte kurallar, hepimiz için geçerlidir.”dedi.

Hazırlanan Trafikgüvenliği eylem planının kamu, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görev ve sorumluluklar yüklediğini belirten Vali Tutulmaz, ‘Siirt ilimizin daha yaşanılabilir bir kent haline dönüştürülmesi için, tüm kurumlar üzerlerine düşen görevi yerine getirmelidir. Şehir içi trafik güvenliğini ve halkımızın sosyal yaşam alanlarını olumsuz etkileyen başıboş dolaşan hayvanlarla, başta Siirt Belediyemiz olmak üzere ilgili tüm kurumların iş birliği içinde bu sorunu mutlak suretle çözmesi gerektiğini’söyledi.

Valilik olarak her türlü desteğin sağlanacağını kaydeden Vali Tutulmaz,Artık sokakta dolaşan başıboş hayvanları görmek istemiyoruz. Bunun cezai sorumluluğu neyse derhal uygulanmalıdır.’ dedi.

Toplantıda; 2016 yılında trafik güvenliği ile ilgili yapılan denetimler, eğitim faaliyetleri, Trafik kazaları ile ilin trafik sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Bu haber toplam 1001 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim