• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • Siirt 11 °C

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı anlatıldı

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı anlatıldı
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemeleri 9. etap hibe programı hakkında yatırımcıları bilgilendirdi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıya STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, yatırım destek ofisleri yetkilileri ve yatırımcı kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan STSO Başkan Vekili Kuzu, 24 Aralık 2014 tarihinde sona erecek olan programın yatırımcılara önemli hibe desteği sunduğunu, 3 milyon liraya ulaşan ve yüzde 50 dolayında hibe desteği sağlanan programdan yararlanmak isteyen yatırımcıların ilgili destek birimlerine mutlaka müracaatta bulunmasını gerektiğini dile getirdi.

 

Desteklerden yararlanmak isteyen yatırımcılara oda olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da dile getiren Kuzu, "Kırsal kalkınmanın sağlanması için ekonomik yatırımların desteklenmesi projeleri Türkiye genelinde çok büyük talepler gördü. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'müz ile geniş tanıtımlı toplantılar yapmamıza rağmen ilimizde bu taleplerin istenilen düzeye gelmediğini görüyoruz. Bu konuda sizlerin cesaretli adımlar atmanızı sağlamak için bu toplantıları düzenliyoruz. Bildiğiniz üzere bütçeden hibe desteklemeleri proje sayısına göre dağıtılıyor.

 

Hangi il daha çok uygulamalı projeler yaparsa o iller kıymetli destekler alabiliyorlar. Bu bağlamda yapacağımız toplantı sonunda Siirt ilimizde de yüzde 50 hibe desteklemeli tarıma dayalı ekonomik yatırımların daha da artmasını bekliyoruz. Değerli üyelerimiz bu bir fırsattır. Aynı zamanda bu bizim için müthiş bir potansiyel demektir. Bu potansiyelimizi inşallah kamu, özel sektör ve sizlerle yatırıma dönüştüreceğiz" dedi.

 


Toplantı daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından, kırsal kalkınma programına hangi faaliyetleri kapsadığı, programdan yararlanmak isteyen yatırımcıların nasıl bir yöntem uygulayacağı ile ilgili bilgi verildi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı, soru cevap ile sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1365 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim