• BIST 9524.59
  • Altın 2486.089
  • Dolar 32.5092
  • Euro 34.7168
  • Siirt 19 °C

Kutlu Doğum Etkinlikleri Kapsamında Şiir Okuma Yarışması Finali Yapıldı

Kutlu Doğum Etkinlikleri Kapsamında Şiir Okuma Yarışması Finali Yapıldı
Siirt Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Sancaklar Vakfı Sponsorluğunda, “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri devam ediyor.

Siirt Üniversitesi Konferans salonunda, Peygamber efendimiz (s.a.v.) konulu ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen güzel şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Program, Aziz Şehitlerimiz anısına saygı duruşuna müteakiben istiklal Marşı okundu

Ensar Cami İmam Hatibi Ramazan Toprak tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmalar yapıldı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, yaptığı konuşmada, içinde bulunduğumuz haftanın çok iyi bir şekilde idrak edilmesi gerektiğini belirterek, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin hayatını, örnek ahlakını her zaman örnek almamız gerekir.” dedi.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Vali Tutulmaz, bu yılki kutlu doğum kutlamalarında “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” teması ve “İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım!” çağrısı etrafında kutlu doğumu hep birlikte idrak ediyoruz.” dedi.

Vali Tutulmaz, Siirt’te düzenlen kutlu doğum haftası etkinliklerinde ana Sponsor olan Sancaklar Vakfı ile ilgili kurum, kuruluşlara teşekkür etti.

Daha sonra Şiir okuma yarışmasında ilk ona giren ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan değerlendirmede, ilk üçe giren öğrenciler ödüllendirildi.

Veysel Karan-i Ortaokulunda okuyan Şan Eryem adlı engelli öğrencinin okuduğu şiir salonda büyük bir beğeni toplayarak, duygulu anlar yaşattı.

Şiir okuma yarışmasında 1’inci olan yarışmacıya bin Tl ve Kitap Seti, ikinci olan yarışmacıya 600 Tl Kitap Seti,  3’üncü olan yarışmacıya da 300 lira Kitap Seti, diğer 7 yarışmacıya da 200 yüz Tl ile çeşitli hediyeler verildi.

Kutlu doğum etkinlikleri, 18 Nisan günü Liseler arası bilgi yarışmasının finali ile devam edecek.

Siirt Üniversitesi Merkez Rektörlük konferans salonunda düzenlenen törene; Vali Mustafa Tutulmaz, İl Müftüsü Faruk Arvas, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, öğrenciler, öğrenci velileri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

 

Bu haber toplam 1905 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim