• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 23 °C

Öğrencilerden Büyük Yardım

Öğrencilerden Büyük Yardım
Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul müdürü İdris Yolbaş’ın desteğiyle 'Yoksul aile projesi' ile kendi aralarında topladıkları harçlıklarla şehir merkezinde oturan yoksul ve kimsesiz yaşlı bir kadının evini onararak ev eş

SİİRT (İHA) - Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul müdürü İdris Yolbaş’ın desteğiyle 'Yoksul aile projesi' ile kendi aralarında topladıkları harçlıklarla şehir merkezinde oturan yoksul ve kimsesiz yaşlı bir kadının evini onararak ev eşyası yardımında bulundu.


Kooperatif Mahallesi'nde tek odalı evde yaşayan 77 yaşındaki gözleri görmeyen ihtiyaç sahibi Fadile Çakır’ın yaşadığı evi ziyaret eden öğrenciler, evin tadilat işlerini yaptıktan sonra kullanılmaz halde olan evin tüm eşyalarını yeniledi. Ayrıca öğrenciler giyecek ve gıda yardımlarıyla da yaşlı kadını sevindirerek hayır duasını aldı.

 

Siirt Vali Yardımcısı Bahadır Yörük beraberinde okul müdürü İdris Yolbaş ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle bakım ve onarımdan geçirilen evi ziyaret etti.
Siirt’te okul öğrencileriyle 2 yıldır böyle bir çalışma yapıldığını belirten Yolbaş, her iki haftada bir fakir aile ziyaretlerinde bulunarak, öğrencilerin biriktirdiği harçlıklarla gıda, giyim ve ev eşyası buzdolabı, fırın, koltuk takımı gibi yardımlarda bulunduklarını söyledi. Bunun bir sorumluluk projesi olduğunu dile getiren Yolbaş, ziyaret ettikleri evlerin tadilat işlerini de yapan öğrenciler, günün sonunda yorgun ama mutlu bir şekilde evlerine gittiğini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2352 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim